10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCaptură de droguri la Iași. Poliția și DIICOT au descoperit aproape 80...

Captură de droguri la Iași. Poliția și DIICOT au descoperit aproape 80 de kilograme de canabis

Trei tineri din Iași au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri de risc, după ce anchetatorii au descoperit, în urma unor percheziții la locuințele lor, aproximativ 80 de kilograme de canabis. 

”Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, cu sprijinul celor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, au făcut, luni, trei percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc”, se arată într-un comunicat al poliției

În urma cercetărilor a reieşit că, în primăvara acestui an, cei trei tineri ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop înfiinţarea unei culturi de canabis. Astfel, un tânăr s-ar fi ocupat de obţinerea seminţelor de canabis, pe care le-ar fi cultivat, împreună cu două fete, într-un lan de porumb, pe terenul din spatele casei ce aparţine uneia dintre tinere, din satul Cucova, comuna Strunga, judeţul Iaşi.

"Cultura a fost îngrijită de toţi trei, care ar fi stabilit ca la momentul ajungerii la maturitate, să recolteze plantele pe care trebuiau să le usuce şi ulterior să le vândă prin intermediul unor persoane din Sibiu", se arată în comunicatul citat.

Luni, poliţiştii antidrog au descins la locuinţa din Cucova, cei trei tineri fiind prinşi în flagrant în timp ce recoltau plantele de canabis.

În urma percheziţiei domiciliare, în podul casei au fost găsite 28 de plante de canabis, iar pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura de canabis au mai fost găsite cinci plante, în total 79,8 kilograme de canabis.

Cei trei tineri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Iaşi, urmând să fie prezentanţi Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă