16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialTrafic intens pe DN1 Ploiești - Brașov si la Vama Giurgiu

Trafic intens pe DN1 Ploiești – Brașov si la Vama Giurgiu

Valorile de trafic pe DN1 Ploiești – Brașov au crescut, informează duminică Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Traficul este intens în special la ieșirea din Sinaia către Bușteni, între Bușteni și Azuga și pe sensul de coborâre, pe tronsonul cuprins între Predeal și limita cu județul Prahova.

Pentru evitarea aglomerației, Centrul Infotrafic îi sfătuiește pe conducătorii auto să utilizeze și ruta alternativă DN1A Brașov — Săcele — Cheia — Vălenii de Munte — Ploiești.

Traficul rutier se desfășoară ușor îngreunat si  la punctul de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu, pe sensul de deplasare spre Bulgaria, din cauza efectuării unor lucrări de reabilitare la podul peste Dunăre,

Poliția rutieră din cadrul IPJ Giurgiu a intervenit sâmbătă pentru fluidizarea traficului pe DN 5 București-Giurgiu, după ce cozile de tiruri la frontieră ajunseseră la 12 kilometri și se întindeau pe drumul național până în dreptul localității Plopșoru.

Infotrafic menționează că pe autostrada București — Constanța traficul se desfășoară în condiții normale, însă ținând cont de numărul mare de automobiliști prezenți în acest weekend pe litoral, este posibil ca în a doua parte a zilei să apară probleme de fluență la ieșirea de pe această arteră către șoseaua de centură a Capitalei.

Se așteaptă aglomerație mai ales la stația de taxare de la Fetești, întrucât mulți conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghișee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, Centrul Infotrafic le reamintește conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber pe benzile doi și trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la stațiile de distribuție a carburanților autorizate ori prin SMS, la numărul 7577, disponibil în rețelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom Mobile și RCS&RDS.

Pentru evitarea aglomerației, dacă va fi cazul, conducătorii auto care doresc să se întoarcă dinspre Constanța către București pot utiliza rutele alternative: DN2A Constanța — Hârșova; DN3 Constanța — Murfatlar — Ostrov — Călărași (traversare cu bacul).

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă