7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialTrafic rutier, restricționat din cauza NINSORILOR. Vezi ce DN este afectat

Trafic rutier, restricționat din cauza NINSORILOR. Vezi ce DN este afectat

Traficul rutier de pe DN 17 A, între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, judeţul Suceava, a fost restricționat din cauza ninsorii care a creat probleme. Restricții au apărut, pe același segment şi în traficul feroviar.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat că traficul rutier a fost restricţionat, în condiţiile în care doar o zecime din autocamioanele de mare tonaj sunt echipate cu cauciucuri de iarnă, conform Mediafax.

Oficialul a arătat că legea stipulează obligativitatea de a echipa autovehiculele pentru iarnă începând cu 1 noiembrie sau atunci când condiţiile meteo sunt defavorabile şi a explicat că pe DN 17A un autotren care derapează poate genera un blocaj major, iar drumul este sinuos şi sunt multe pante şi rampe accentuate care fac aproape imposibilă intervenţia utilajelor specializate.

Citește și Suceava: Zeci de localități, lăsate fără curent electric. Ninsorile fac ravagii

El a menţionat că pe DN 17, în Pasul Mestecăniş, dar şi pe DN 18, între Cârlibaba şi Borşa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, din cauza zăpezii.

Totodată, sunt înregistrate probleme pe calea ferată după ce, din cauza zăpezii, câţiva copaci şi crengi au căzut peste liniile de înalta tensiune. Astfel, la Todireşti este oprit în gară personalul Suceava – Cacica, iar o drezină este plecată din Suceava pentru a îndepărta copacii căzuţi. În tren, se aflau patru persoane care au fost transportate cu un microbuz la domiciliu.

La Prisaca Dornei o salcie a căzut pe linia de înalta tensiune fără să fie blocat traficul, iar calea ferată dintre Transilvania şi Suceava este blocată, trenul Ilva Mică- Suceava fiind oprit. Nechifor a menţionat că nu a fost confirmată cauza opririi, dar cel mai probabil aceasta a fost provocată de crengi căzute între localităţile Grădiniţa şi Larion.

Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt în Vatra Moldoviţei, iar E.On intervine pentru remedierea defecţiunii, a spus Nechifor, care a menţionat că au mai fost avarii la reţeaua electrică în zona Câmpulung Moldovenesc, dar au fost remediate.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, iar Capitala şi alte 35 de judeţe vor fi sub cod galben de ploi, până luni seară.

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă