16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic rutier închis pe un drum judeţean din Sibiu, ca urmare a...

Trafic rutier închis pe un drum judeţean din Sibiu, ca urmare a alunecărilor de teren

Traficul rutier a fost închis pe un drum judeţean din Sibiu, după ce o bucată dintr-un drum s-a surpat, sâmbătă, într-o curbă periculoasă, din cauza ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi, traficul rutier fiind închis, informează Mediafax.

Astfel, pe drumul judeţean 106 E, între localităţile Tilișca și Rod din Mărginimea Sibiului, a avut loc o alunecare de teren, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău.

“În urma precipitaţiilor abundente şi prin scurgerea apei provenită de pe versanţi, pe DJ 106E (între localitățile Tilișca și Rod), terasamentul este surpat într-o curbă periculoasă, în zona unei văi, pe o suprafață de aproximativ 15 metri lungime şi aproximativ patru metri lăţime. Pe sectorul de drum afectat, traficul este restricționat, circulându-se doar în situaţii deosebite (situaţii de urgenţă, intervenţii)”, a declarat Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, la faţa locului s-au deplasat pentru evaluarea situaţiei prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dumitru Croitoru”, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi reprezentanţi de la Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu.

Zeci de pompieri, poliţişti şi drumari se află în zonă pentru a remedia situaţia şi a limita efectele alunecării de teren.

În prezent, se lucrează la balizarea zonei afectate şi redirecţionarea apelor pluviale.

De asemenea, pentru restricţionarea traficului au fost montate indicatoare rutiere, iar două echipaje ale Poliției rutiere se află în localitățile Săliște și Poiana Sibiului pentru a avertiza șoferii și a-i îndruma pe ruta ocolitoare DJ 106G Dobârca – DN1 Miercurea Sibiului.

Conform reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu de vineri dimineaţă şi până sâmbătă la ora 14.00 a plouat, înregistrându-se 16 litri pe metru pătrat şi va continua să plouă toată săptămâna viitoare.

Hidrologii au transmis, vineri, o avertizare cod galben pentru râuri din judeţele Vâlcea, Gorj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Sibiu, Covasna, Buzău şi Vrancea, unde până luni după-amiază se pot produce inundaţii locale.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă