11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialTraficanții de arme din Arad, în vizorul polițiștilor

Traficanții de arme din Arad, în vizorul polițiștilor

Polițiștii au descoperit, în urma unor percheziții la locuința unui arădean, trei revolvere, un pistol și mii de muniții letale. Aremele au fost aduse din Ungaria fără documente, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliția Arad, la percheziții au participat lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, dar și poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale.

”Au fost găsite, la unul dintre cele două imobile, două revolvere calibru 9 mm, un revolver calibru 6 mm şi un pistol marca IWG, deţinute fără drept. De asemenea, au fost găsite deţinute fără drept, la respectivul imobil, 730 de bucăţi muniţie letală, 2.072 de bucăţi muniţie neletală şi 10 bucăţi tuburi percutate”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, bărbatul era înregistrat ca deținător legal de armă, însă pentru cele menționate de polițiști nu deținea documente.

Polițiștii au stabilit că armele și muniția au fost aduse din Ungaria, de unde au fost procurate ilegal, fiind intoduse în țară fără să fie declarate la graniță.

Toate obiectele deținute ilegal au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă