10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTraficanții de droguri din Suceava, reținuți

Traficanții de droguri din Suceava, reținuți

Procurorii DIICOT de la Suceava au dispus reținerea unor tineri pentru trafic de droguri de risc. Aceștia aduceau drogurile din Spania prin intermediul unei firme de curierat rapid.

Astfel, Marius Lăcătuș, 38 de ani, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de „introducere în țară de droguri de risc, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000 cu modificările și completările ulterioare, constând în aceea că la data de 10.04.2014 a primit din Spania pe numele suspectului Crupaci Victor zis „Tractor”, în baza unei înţelegeri prealabile cu acesta, prin intermediul firmei de curierat rapid S.C. L T R SRL, un colet care conţinea cantitatea de 135,3 grame cannabia. Procurorii l-au reținut și pentru „trafic de droguri de risc” în modalitatea „deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de  risc”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1 din Legea 143/2000, cu modificările și completările ulterioare, constând în aceea că la data de 14.03.2014, cu intenție directă, a deţinut, a pus în vânzare și a vândut suspectului Viziteu Cristian-Alexandru cantitatea de 0,50 grame cannabis,  ambele cu aplic. art. 38, alin. 1 Cod penal.

Cristian-Alexandru Viziteu, 22 de ani, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de droguri de risc” în modalitatea „procurării, deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de  risc” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1 din Legea 143/2000, cu modificările și completările ulterioare, cu aplic. art. 35, alin. 1 Cod penal constând în aceea  că, în perioada ianuarie – martie 2014 a procurat de la mai mulți suspecți diferite cantități de cannabis, pe care le-a vândut ulterior.

Cei doi reținuți vor fi prezentați astăzi, 13 iunie 2014, instanței de judecată a Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Totodată, procurorii DIICOT – ST Suceava vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea în lipsă a inculpaților Palamaru Daniel și Crupaci Victor.

Cazul a fost instrumentat împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, cu sprijinul tehnic și de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă