20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialTraficul rutier în zona Eroilor se reiau parțial, după trei luni

Traficul rutier în zona Eroilor se reiau parțial, după trei luni

Circulaţia rutieră în zona Eroilor se reia parţial, de luni după-amiază, după ce a fost închisă mai bine de trei luni, din cauza surpărilor de la şantierul magistralei 5 de metrou, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), citată de Agerpres.

„Traficul rutier în zona Eroilor se va relua parţial începând de astăzi, 21 martie, ora 16,00, în zona închisă din cauza surpărilor de la şantierul magistralei 5 de metrou. Traficul se va desfăşura în dublu sens pe bulevardul Eroilor, până la intersecţia cu bulevardul Eroilor Sanitari şi în continuare pe bulevardul Eroilor Sanitari. Provizoriu a fost instalat un semafor cu comandă manuală la trecerea de pietoni de pe bulevardul Eroilor Sanitari, din vecinătatea intrării la Universitatea de Medicină şi Farmacie”, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

PMB mai precizează că rămân închise: tronsonul din bulevardul Eroilor, cuprins între bulevardul Eroilor Sanitari şi strada Carol Davila, şi tronsonul din bulevardul Eroilor Sanitari, cuprins între bulevardul Eroilor şi Piaţa Operei. 

Tot începând de luni după-amiaza, mijloacele de transport în comun care tranzitează zona vor circula astfel: liniile 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268 şi 368 vor funcţiona pe un traseu modificat, pe sensul spre Academia Militară de la intersecţia Splaiul Independenţei/ str. Ştirbei Vodă/ bd. Eroilor, pe bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseele de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţiile “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor, respectiv “Carol Davila”, situată pe breteaua bd. Eroilor. Sensul spre centru nu se modifică. 

Citește și: Lucrările la metrou au dus la surparea pământului în zona Eroilor. Ce spun ISU și Ministerul Transporturilor

Linia 236 va reveni pe traseul anterior de la intersecţia Splaiul Independenţei/ str. Ştirbei Vodă/ bd. Eroilor (Podul Eroilor), pe bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, bd. Gheorghe Marinescu, şos. Cotroceni, apoi traseul actual. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţia “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor. 

Linia 336 va reveni, pe sens terminal “Complex Comercial Apusului”, de la intersecţia Splaiul Independenţei/str. Ştirbei Vodă/ bd. Eroilor (Podul Eroilor) pe bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, bd. Gheorghe Marinescu, şos. Cotroceni, apoi traseul actual. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţia “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor. Celălalt sens nu se modifică. 

Linia 668 va funcţiona pe traseul de bază între “Valea Oltului” şi intersecţia str. Elefterie/ Splaiul Independenţei (staţia “Piaţa Operei”, amplasată pe str. Elefterie), de unde va întoarce spre cartier pe Splaiul Independenţei, Pod Eroilor, bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseele de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri în staţiile “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor, respectiv “Carol Davila”, situată pe breteaua bd. Eroilor. 

Linia N110 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre “Cartier 16 Februarie”, de la intersecţia Splaiul Independenţei/ str. Ştirbei Vodă/ bd. Eroilor, pe bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseul de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe sensul “Cartier 16 Februarie” în staţia “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor. Celălalt sens nu se modifică. 

Linia de noapte N116 va funcţiona pe un traseu modificat pe sensul spre “Grup Şcolar Auto” de la intersecţia Splaiul Independenţei/str. Ştirbei Vodă/ bd. Eroilor, pe bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, str. Carol Davila, bd. Eroilor (bretea), str. Dr. Bagdasar, apoi traseul de bază. Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe sensul “Cartier 16 Februarie” în staţiile “Spitalul Universitar”, amplasată pe bd. Eroilor, respectiv “Carol Davila”, situată pe breteaua bd. Eroilor. Celălalt sens nu se modifică.

În 12 decembrie au apărut probleme pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

Citește și: UPDATE: Primarul interimar: 15 ianuarie este termenul impus pentru repunerea în funcţiune a zonei Eroilor

Primăria Capitalei a anunţat, pe 13 decembrie, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile şi că 14 locatari din zona Eroilor şi-au părăsit locuinţele, întrucât există „risc asupra structurii de rezistenţă” a imobilului în care locuiesc.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă