7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialTragedie în Mediterană. Cel puțin 24 de morți până în acest moment

Tragedie în Mediterană. Cel puțin 24 de morți până în acest moment

Navele Pazei de Coastă italiene au recuperat 24 de cadavre în urma naufragiului unei nave cu aproximativ 700 de imigranţi la bord, produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în Marea Mediterană, informează Mediafax

“Operaţiunile de salvare continuă fără pauză”, a declarat un reprezentant al pazei de coastă, în timp ce 28 de persoane au fost salvate, relatează DPA. 

Nava ar fi transportat 700 de imigranți, a precizat agenția ANSA, însă Paza de Coastă şi alte autorităţi susţin că nu au cum să determine câte persoane se aflau la bord sau câte mai sunt de salvat. 

Citește și: Tragedie în Mediterană. O navă cu 700 de imigranți s-a răsturnat. Paza de Coasta a Italiei intervine în acest moment

Bilanţul estimat al victimelor urmează să fie clarificat în timp ce ofiţerii vor intervieva supravieţuitorii, deşi este posibil ca multe cadavre să nu fie niciodată recuperate, relatează AP.

“Există temeri că ar putea fi sute de morţi”, a declarat Papa Francisc în faţa credincioşilor în Piaţa Sfântul Petru din Vatican. El şi-a plecat capul şi s-a rugat în linişte, aşa cum au făcut multe dintre zecile de mii de persoane reunite în piaţă.

Accidentul are loc la câteva zile după ce organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat că aproximativ 400 de persoane au dispărut de pe o altă ambarcaţiune în largul coastei libiene, în timp ce Italia pledează pentru mai mult ajutor din partea partenerilor europeni pentru a face faţă afluxului de imigranţi care se îndreaptă spre ţărmurile sale dinspre Africa de Nord.

“Cerem ajutor de peste un an şi ei încă nu au răspuns. Dacă bilanţul acestei ultime tragedii se confirmă, numărul morţilor în Mediterana în ultimele zece zile va fi de peste 1.000. Tragedia de astăzi este una de proporţii enorme, confirmând necesitatea unei intervenţii europene care să pună în aplicare mijloace adecvate de salvare“, a declarat purtătoarea de cuvânt a UNHCR, Carlotta Sami. 

Paza de coastă italiană susţine că imigranţii probabil s-au îmbulzit pe o parte a bărcii pentru a atrage atenţia unei nave portugheze ce trecea prin apropiere, provocând răsturnarea ambarcaţiunii.

Accidentul s-a produs la circa 200 de kilometri sud de insula italiană Lampedusa. La operaţiunea de salvare participă Paza de Coastă italiană, marina, forţele aeriene şi vasele comerciale, autorităţile malteze acordând, de asemenea, asistenţă.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă