20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu se ceartă cu presa

Traian Băsescu se ceartă cu presa

Fostul președinte Traian Băsescu i-a acuzat, pe Facebook, pe jurnaliștii Dan Tapalagă și Cristian Pantazi că denigrează activitatea lui de pe vremea în care era șeful statului. De asemenea, fostul șef de stat s-a arătat indignat și de faptul că TVR a anulat o emisiune la care urma să apară. 

Astfel, fostul șef de stat a spus că cei Pantazi și Tapalagă s-au alăturat ”tandemului Gâdea-Badea”, doi realizatori TV care îl critică pe Traian Băsescu. 

”Doar puţină amărăciune. După ce au devenit admiratori zeloşi ai premierului de la Grivco, simpaticii Tapalagă şi Pantazi se alătură, în sfîrşit, tandemului Gîdea – Badea de denigratori ai activităţii şi mandatelor mele la Cotroceni.  Cu siguranţă reorientarea îi obligă să nu-şi mai amintească România 2004 şi nici cît de greu s-a putut face fiecare pas înainte. Vedeţi, băieţi, că niciodată nu-i prea tîrziu SĂ TRĂIŢI BINE?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook. 

Nu este prima dată când Traian Băsescu îl atacă pe jurnalistul Dan Tapalagă. În trecut, fostul președinte s-a referit la jurnalist ca fiind un  ”lingător de clanţe de ambasade occidentale”. 

Citește și: Reacția lui Dan Tăpălagă la mesajul lui Băsescu în care l-a numit ”lingător de clanţe de ambasade occidentale”

De asemenea, Traian Băsescu a scris, tot pe Facebook, că TVR a anulat o emisiune la care urma să fie invitat marți, pe motiv că trebuie să transmită în direct din Piaţa Universităţii. Fostul șef de stat a acuzat-o pe directoarea interimară a TVR, Irina Radu, că a anulat emisiunea. 

Fostul șef al statului a explicat că săptămâna trecută, la solicitarea TVR, a fost stabilită pentru marți o emisiune cu Claudiu Lucaciu.

”Încă de săptămâna trecută, la solicitarea TVR, am stabilit pentru data de 10 noiembrie o emisiune cu Claudiu Lucaci. Astăzi, am fost anunţat că, din dispoziţia directorului general interimar al TVR, doamna Irina Radu, emisiunea se anulează pentru că la acea oră TVR trebuie să facă transmisiune în direct din Piaţa Universităţii. Ridicolul motivaţiei este de povestit public. TVR nu a transmis nimic din Piaţa Universităţii şi de la Victoria când în stradă au fost 30-40.000 de bucureşteni, dar transmite în această seară dintr-o piaţă goală”, arată Traian Băsescu.

În final, Traian Băsescu a conchis: ”După Sassu, Săftoiu şi Tănase, altă slugă, altă definitivare pe post”.

Irina Radu, directorul general interimar al SRTv, a respins acuzațiile pe care i le-a adus Traian Băsescu și a precizat că nu a dat asemenea dispoziții. 

“Sunt povești, ca să nu spun minciuni. Nu am dat așa dispoziții. Îmi pare rău că până și domnul Băsescu nu mai face față manipulării”, a spus Irina Radu. 

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă