12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, audiat la Parchetul General. Fostul șef de stat a primit...

Traian Băsescu, audiat la Parchetul General. Fostul șef de stat a primit flori de la susținători

UPDATE: Traian Băsescu a fost audiat timp de o oră la Parchetul General. Fostul președinte a spus că nu a făcut altceva decât să se apere. 

La plecare, Băsescu a primit un buchet de flori de la susținătorii săi și s-a urcat în mașină în timp ce i se scanda numele. 

——

Traian Băsescu este audiat, vineri dimineața, la sediul Parchetului General, în dosarul în care este acuzat că a amenințat-o pe fosta jurnalistă Gabriela Firea. 

Întrebat ce va spune astăzi, șeful statului a răspuns ”ce mă întreabă”. 

Instanța a decis, săptămâna trecută, să schimbe încadrarea juridică a dosarului, din șantaj, în amenințare, în dosarul în care a fost reclamat de senatoarea PSD Gabriela Firea.

 Citește și: Dosarul de șantaj al lui Băsescu este politic. Și este un atac la DNA

În acest context, fostul șef de stat riscă amendă penală sau, cel mult, un an de închisoare.

”Nu mai e șantaj, e amenințare. Se pedepsește cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an, vedem. Înseamnă că, ușor, ușor justiția se apropie de adevăr”, a declarat Băsescu, la ieșirea de la Parchetul General.

Citește și: Traian Băsescu scapă de acuzația de șantaj: ”Ușor, ușor justiția se apropie de adevăr”

Cercetările în acest dosar au fost suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu. În 30 decembrie 2014, procurorii au redeschis dosarul, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă