6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Traian Băsescu, despre întâlnirea cu un fost ofițer SRI: Nu văd...

FOTO. Traian Băsescu, despre întâlnirea cu un fost ofițer SRI: Nu văd care e problema

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat pentru B1 TV că nu are nicio problemă în ceea ce privește filajul în care a fost surprins în timp ce vorbea cu un fost ofițer SRI într-un parc din Capitală. 

“Sunt păzit datorită riscurilor generate de istoricul cu Omar Haysamm, pe de altă parte de istorii care țin de structurile de securitate. Dacă sunt păzit, nu sunt păzit pentru că am nu știu ce favoruri. Mie statul român nu mi-a dat nici măcar cât averam dreptul prin lege. La câte știu trebuie să fiu foarte bine protejat. SPP mă păzește să nu-mi dea unul cu bâta în cap. Sunt alții care trebuie să mă protezeje informațional, pentru că sunt un fost președinte al României. Nu poți să lași un fost președinte care știe câte știe să umble nesupravegheat. Eu privesc lucrurile acestea foarte relaxat. Nu văd care e problema”, a spus Traian Băsescu.

Citește și: Parchetul General ar putea redeschide un dosar penal pentru Traian Băsescu. Despre ce acuzații este vorba

Fostul ofițer SRI Radu Adrian, care s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu în parcul Herăstrău, a declarat, miercuri, pentru B1Tv, că s-a întâlnit întâmplător cu fostul șef al statului, care îl cunoaște în calitatea de jurnalist, întrucât a ieșit din sistem de mult timp/ 

„Ne-am întâlnit întâmplător.  L-am salutat și am făcut câțiva pași împreună. Eram până în Pescăruș.  Dânsul a dat peste mine întâmplător. În calitate de jurnalist, am făcut foarte multe investigații. A trebuit în acele investigații să cer părerea autorizată a președintelui, dânsul mă cunoștea ca jurnalist, nu ca ofițer. L-am întrebat anumite probleme care țineau de anchete. N-aveam o linie directă cu domnul Băsescu, pur și simplu reușeam prin apropiați să dau de dânsul. Întâlnirea a durat 3 minute, am vorbit câteva lucruri esențiale și fiecare și-a văzut de drumul lui. Nu mi-aș permite să cer informații președintelui, doar să îl întreb anumite lucruri. Și l-am întrebat, în general vorbind, nu acum. meseria de ofițer SRI nu diferă foarte mult de cea de ziarist de investigații, din contră, ca ziarist ai mai multă putere de a ajunge mai rapid la rezultat”, a declarat Adrian.

Fostul ofițer a precizat că lui Băsescu i se pregătesc multe dosare fabricate. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă