9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, despre votul în cazul Șova: Tăriceanu a încălcat Constituția

Traian Băsescu, despre votul în cazul Șova: Tăriceanu a încălcat Constituția

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, într-o intervenție telefonică, de la B1 Tv, referitor la  la votul în cazul lui Dan Șova, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a încălcat Constituția.

Citește și: FOTO. Traian Băsescu: Tăriceanu blochează Senatul, DNA, instanţele de judecată pentru apărarea lui Şova

”Votul majoritar a fost în favoarea solicitării DNA. Ce a făcut Tăriceanu: a utilizat tertipuri prin care a încălcat Constituția, votul senatorilor, a desconsiderat justiția și s-a transformat el personal în judecător. Este o responsabiliate directă și personală a președintelui Senatului. Nu o spun pentru a-l pune într-o situație dificilă. Asta este realitatea, nu Senatul a blocat, ci președintele Senatului”, a spus fostul președinte. 

Traian Băsescu a precizat că în spațiul public, în principal este acuzat Senatul, iar majoritatea senatorilor au încuviințat solicitarea DNA în ceea ce privește cazul senatorului Șova.

Șeful statului este de părere că cel care a gestionat acest vot în mod abuziv a fost președinte Senatului, care a profitat de un articol din statutul deputaților și senatorilor care vorbește despre ridicarea imunității și permiterea arestării cu majoritatea senatorilor, deci cu majoritate calificată este Tăriceanu. 

Anterior, fostul șef al statului l-a criticat, pe pagina personală de Facebook, pe Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că “este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova”.

Astfel, Traian Băsescu spune că este probabil ca pe numele lui Tăriceanu să se deschidă un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă