16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Eu l-aș fi sunat pe Jean Claude Juncker, eram cu...

Traian Băsescu: Eu l-aș fi sunat pe Jean Claude Juncker, eram cu telefonul călare pe el

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că dacă el ar fi fost în continuare șeful statului l-ar fi sunat imediat pe liderul Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, după ce acesta din urmă a declarat că occidentalii trebuie să trateze Rusia corect. 

Băsescu a făcut aceste precizări în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a spus că afirmațiile lui Juncker sunt surprinzătoare și neobișnuite. 

”Vă spun cum aș fi procedat eu. Dar domnul Iohannis are un alt stil. A spus că va discuta declarația la Bruxelles. Îi dau scris că nu o să aibă timp să o discute. În al doilea rând, pentru ca Jean Claude Juncker să știe că a generat o nemulțumire în România trebuia care reacția României să fie extrem de dură, publică și de la nivelul președintelui. Ar fi aflat în câteva minute toate statele membre UE că România nu este de acord cu punctul de vedere exprimat de președintele Comisiei. Vă asigur că îl și sunam pe Jean Claude Juncker, eram cu telefonul călare pe el, după declarație, nicidecum înainte, ca să o putem îndulci”, a declarat Traian Băsescu. 

În ceea ce privește implicarea Rusiei în Siria, fostul președinte a precizat că este o complicație în plus. 

”Da, este o complicație în plus. Într-o singură variantă poate fi benefică, dacă utilizând armata siriană și sprijinită cu lovituri aeriene se reușește punerea sub control a întregului teritoriu sirian, eliminarea Statului Islamic și alegeri libere, în așa fel încât opoziția la Bashar al-Assad, care este un dictator, indiscutabil, ca opoziția să se poate manifesta la urne”, a spus Băsescu. 

Juncker a declarat în urmă cu câteva zile că occidentalii trebuie să trateze Rusia corect. 

"Trebuie, o spun deschis, să îi tratăm pe ruși corect. Știu din discuțiile mele cu Putin că nu acceptă fraze ca atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce vrea să însemne asta? Nu poți vorbi așa despre Rusia", a subliniat Juncker. 

Cele mai citite

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă