20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Klaus Iohannis va avea de ales între mine şi un...

Traian Băsescu: Klaus Iohannis va avea de ales între mine şi un premier care nu îşi asumă să intre într-o bătălie politică. Să decidă dacă vrea să aibă cel mai bun prim-ministru sau vrea o maimuță

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu s-a declarat, sâmbătă, la Arad, ca fiind cel mai bun premier şi, referindu-se la actualul prim ministru, Dacian Cioloş, a afirmat că acesta nu îşi asumă intrarea în politică, deşi apare pe afişe, relatează Mediafax. 

"Va mai rămâne un test, de data asta pentru domnul Iohannis, dacă vrea să aibă cel mai bun prim ministru sau vrea o maimuţă. Pentru că îmi este greu să înţeleg comportamentul unui om care vrea să fie prim ministru, spune că e dezangajat politic, dar apare pe toate afiseşele, merge la toate mitingurile PNL, îmi dă un sentiment de laşitate, de lipsă de curaj de a-şi asuma, ceea ce pentru unul ca mine, care a fost şi s-a călit în calitate comandant de navă, auzi să nu îţi asumi ce eşti sau ce faci, este de neconceput. Totuşi, Iohannis va avea de ales între un foarte bun cunoscător al statului român, între un foarte bun prim ministru, adică eu, şi un prim ministru care nu îşi asumă să intre şi într-o bătălie politică, ci vrea să îi fie servit la pat cu decretul de nominalizare pentru formarea guvernului", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis va trebui să treacă un test după alegerile din 11 decembrie.

"Ce test va trebui să treacă Iohannis… să vadă dacă e mai bun ca mine. De ce? În 2012, eu l-am refuzat pentru funcţia de prim ministru în calitate de premier de la Grifco, şi i-am spus că am avut mai multă încredere în judecata mea ca să-l menţin pe Emil Boc în funcţia de prim ministru, acum el va trebui să recunoască că sunt mai bun decât el, să mă numească prim ministru", a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a mai declarat "PNL are totuşi o mărgică de credibilitate pentru că acolo s-a dus Vasile Blaga şi a răsturnat găleata cu PDL-ilşti".

"Este foarte greu să deosebeşti PSD de PNL, iau câteva repere: au fost împreună la prima suspendare a preşedintelui Românei din 2007, au făcut alianţă la alegerile prezidenţiale din 2009, când liberalii au susţinut pe Geoană, au fost împreună la a doua suspendare din 2012. Nu prea poţi alege între ei ca partener, şi unii şi alţii duhnesc de minciună, de fariseism, de perversitate în politică, dar în mod categoric ne este mult mai greu să ne vedem alături de PSD, ceea ce înseamnă că eu personal exclud o participare la guvernare într-o alţianţă cu PSD. PNL are, dincolo de acea duhoare a minciunii pe care o emană toţi politicenii PNL-işti, are totuşi o mărgică de credibilitate pentru că acolo s-a dus Vasile Blaga şi a răsturnat găleata cu PDL-ilşti, parcă i-aş căuta pe ei printre PNL-işti".

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Expo Arad, la lansarea candidaţilor PMP pentru alegerile parlamentare, eveniment la care au fost prezenţi câteva sute de oameni.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă