21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5, unde și-a citit dosarul

Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5, unde și-a citit dosarul

Fostul președinte Traian Băsescu și-a citit, vineri, dosarul în care Parchetul General solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva sa, privind declarația că își va da demisia în cinci minute, dacă Parlamentul va vota suspendarea lui, în 2007. 

La judecătorie nu era programat vineri un termen al acestui proces, însă Traian Băsescu a mers la arhiva instanței pentru a studia actele de la dosar, conform Agerpres. 

Următorul termen al procesului este stabilit pentru 26 noiembrie.

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului președinte de Ioan Șerb.

Inițial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Sectorului 5.

"Cineva a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute și nu am demisionat. Și acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", declara Băsescu la începutul lunii octombrie.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute. "În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", spunea atunci șeful statului, într-o declarație de presă.

Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.

 

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală ale lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală a lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă