17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, pe Facebok: Poziţia CSM m-a revoltat. Nu sunt duşmanul justiţiei,...

Traian Băsescu, pe Facebok: Poziţia CSM m-a revoltat. Nu sunt duşmanul justiţiei, ci doar al făţărniciei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, joi, pe pagina personală de Facebook, că poziţia exprimată, miercuri, de CSM l-a “revoltat”, întrucât el nu este “duşmanul justiţiei, ci doar al făţărniciei exprimată prin liderii ei”.

“Poziţia exprimată ieri de CSM în ceea ce mă priveşte m-a revoltat. A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani şi o voi mai face încă zece în favoarea continuării proceselor de consolidare şi îmbunătăţire a funcţionării justiţiei”, a scris fostul șef al statului.

Citește și: CSM: Afirmațiile lui Băsescu și Udrea afectează independența Justiției

Mai mult, Traian Băsescu susține că în ultimele luni, se prezintă o justiţie imaculată care ”eludează realitatea şi încercă să se «vîndă» românilor perfecţiunea sistemului”. 

”Această perfecţiune este o minciună. Ea nu există, chiar dacă faţă de 2004 s-au făcut progrese uriaşe, preponderent pe zona de luptă anticorupţie. De fapt asta mă îngrijorează, tentaţia de a crede că s-a terminat procesul de reconstrucţie în justiţie”, a continuat Traian Bpsescu.

De asemenea, Traian Băsescu susţine că “mai mult, oricine nu recunoaşte perfecţiunea este introdus în malaxorul de propagandă al Inspecţiei Judiciare şi al CSM şi admonestat public pentru prejudicii aduse justiţiei”.

“A trebuit să suport admonestările publice şi exagerările cât timp am fost preşedinte. Nu sunt dispus să fac acelaşi lucru şi acum, când am devenit un cetăţean oarecare ce beneficiază de libertatea de exprimare. Mă gândesc doar la zecile de mii de foşti proprietari care au fost batjocoriti mulţi ani prin instanţe, fără a-şi redobîndi proprietăţile, mulţi dintre ei fiind siliţi să-şi vândă drepturile litigioase către samsari. N-a contat că era vorba de păduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile oraşe. Mai mult, samsarii au fost serviţi «la cheie» în procesele de restituire în instanţe spre deosebire de foştii proprietari. Oare nu aşa a apărut un Stelu sau un clan Cîrpaci ? Oare de ce a trebuit să inventăm sisteme de retrocedare administrativă şi acelea afectate de corupţie dacă justiţia ar fi funcţionat ? Public se prezintă bilanţuri cu arestaţi şi condamnaţi în lupta anticorupţie şi este foarte bine. Dar pe cînd şi un bilanţ cu daunele provocate de justiţie în procesul de restituire al proprietăţilor ? Pe cînd un bilanţ cu condamnările la CEDO ?”, mai scrie Băsescu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a însuşit, în şedinţa de miercuri, mai multe rapoarte ale Inspecţiei Judiciare (IJ) privind afirmaţii făcute de Traian Băsescu şi Elena Udrea, care au afectat prestigiul justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a precizat, miercuri, că declarațiile fostului șef al statului Traian Băsescu, precum și cele ale Elenei Udrea au afectat independenţa magistraţilor şi prestigiul actului de justiţie.

 

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă