12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Politica CSM de mulţi ani este să înăbuşe orice discuţie...

Traian Băsescu: Politica CSM de mulţi ani este să înăbuşe orice discuţie despre nereguli din justiţie

Fostul președinte al României și liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, a criticat, joi seara, activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), precizând că politica instituției este „să înăbușe orice discuție despre nereguli din justiție”, potrivit Agerpres.

Totodată, Traian Băsescu a mai spus, la postul de televiziune B1, că există o tendință „de a pune pumnul în gură” tuturor celor care discută despre neregulile din jusiție. Mai mult, el consideră că „că “CSM ar trebui să vorbească mai mult despre problemele justiţiei, nu să stea la pândă”. 

„Politica CSM de mulţi ani este să înăbuşe orice discuţie despre nereguli din justiţie. Înăbuşirea oricărei discuţii despre nereguli din justiţie a fost şi în actualul CSM şi în fostul CSM. Ca preşedinte, am fost mustrat de „n” ori că îmi permiteam să spun ceva în mod legitim despre o instituţie a statului, despre una din puterile statului, eu având printre altele şi atribuţiunea să veghez la funcţionarea instituţiilor”, a spus Traian Băsescu. 

Mai mult, fostul șef al statului consideră că CSM ar trebui „să ne informeze mai mult ce face pentru bunul mers al justiției”.

„Povestea cu ‘n-avem salarii’ s-a terminat. Au salarii rezonabile. Povestea cu „nu avem mijloace materiale” e cam pe sfârşite şi asta. Vrem şi calitate în justiţie”, a mai spus Traian Băsescu. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă