20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Serviciile de informații s-au implicat în alegerile din 2014

Traian Băsescu: Serviciile de informații s-au implicat în alegerile din 2014

Traian Băsescu a declarat pentru Digi24 că, la alegerile din 2009, serviciile de informații nu s-au implicat. În schimb, el spune că SRI s-a implicat în alegerile din 2014. 

Întrebat care este poziţia sa faţă de implicarea serviciilor secrete în procesul electoral din 2009, fostul președinte a declarat că „au fost implicate în procesul electoral din 2014. Nu are relevanţă (de partea cui – n.red.), luaţi notă că au fost implicate în 2014 în scrutinul electoral. În 2009 nu au avut cum să fie.”

„Dacă există ceva ce trebuie anchetat pentru 2009 este de ce procurorul general al României, directorul SRI, prim-adjunctul SRI-ului şi Gabi Oprea erau împreună şi, se pare că-i adevărat că primeau informaţii. Ce informaţii primeau şi de la cine? Şi pentru ce erau adunaţi acolo?”, a mai spus liderul PMP.

În continuare, el a fost întrebat dacă în 2014 serviciile s-au implicat în favoarea unui candidat și a răspuns că da.

„Răspunsul meu categoric este da. Şi unul şi altul (Victor Ponta sau Klaus Iohannis, n.red.) S-a implicat SRI-ul dacă ne referim la el de partea unui candidat o parte şi o altă parte de partea altuia”, a punctat Traian Băsescu.

Președinții PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cer Parlamentului înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice „aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial”.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă