13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu a transmis condoleanţe preşedintelui Turciei, în urma accidentului minier din...

Traian Băsescu a transmis condoleanţe preşedintelui Turciei, în urma accidentului minier din Manisa

Preşedintele Traian Băsescu a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc Abdullah Gül, în urma tragicului accident minier care a avut loc în provincia Manisa.

"Am aflat, cu profundă tristeţe, vestea tragicului accident minier care a avut loc în estul Turciei, la Soma, în provincia Manisa. Doresc să exprim, în numele meu personal şi al poporului român, solidaritatea cu poporul turc, cu autorităţile din Turcia şi, mai ales, doresc să transmit un mesaj de condoleanţe familiilor îndurerate ale victimelor. Pierderile de vieţi omeneşti sunt printre cele mai grele încercări care afectează o comunitate şi am speranţa că operaţiunile de salvare vor continua şi vor avea succes", se arată în mesajul transmis de preşedintele României omologului său turc.

Preşedintele Traian Băsescu îl asigură pe preşedintele Republicii Turcia de "întregul sprijin al României şi de profunda noastră compasiune".

Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a sute de persoane.

Cel puţin 201 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei. 

Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran.

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă