6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO şi VIDEO. Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, depun jurământul...

FOTO şi VIDEO. Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, depun jurământul ca cetăţeni ai Republicii Moldova: Mi s-a îndeplinit un vis

UPDATE 20:00: După depunerea jurământului, Traian Băsescu a declarat că i s-a îndeplinit un vis

”Preşedintele Timofti, prin decret mi-a acordat dreptul să devin cetăţean al Republicii Moldova. O republică dragă mie, ca şi ţara mea. O republică de care mă simt legat prin cultură, prin educaţie, prin limbă şi, mai ales, prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut de multe ori în timpul celor zece ani cât am îndeplinit funcţia de preşedinte să întreprind acţiuni, în primul rând, în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european al acestei ţări a cărei independenţă România a cunoscut-o prima de pe mapamond.

Unii mă judecă pe nedrept că n-am trimis la aprobare în Parlament legea prin care să ratificăm tratatul de frontieră cu Republica Moldova. Niciodată n-aş face aşa ceva pentru că un preşedinte român care ar face acest lucru ar consimţi prin acte ale statului român pactul Ribbentrop-Molotov. Am convingerea că nici preşedintele Iohannis nu va trimite acea lege la promulgare.”, a declarat Traian Băsescu înainte de depunerea jurământului.

 

 

UPDATE 16.00: În aceste momente, fostul președinte Traian Băsescu și soţia sa, Maria Băsescu, depun jurământul în vederea obţinerii cetăţeniei moldovenești la Ambasada Republicii Moldova din București.

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, vor depune jurământul, joi, ca viitori cetăţeni ai Republicii Moldova. Ceremonia, care va avea loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, se va desfăşura în jurul orei 16,00, informează Agerpres.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, citat de deschide.md., a declarat marţi că depunerea jurământului în vederea obţinerii cetăţeniei moldoveneşti de către Traian Băsescu are în vedere atât respectarea legislaţiei în materie din ţara sa, cât şi intenţia fostului preşedinte de a vota la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Diplomatul a precizat că, ulterior depunerii jurământului, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru paşapoartele moldoveneşti ca să îşi poată exercita dreptul de vot la turul doi al prezidenţialelor din ţara vecină.

Băsescu a declarat marţi seară, la TVR 1, că îşi menţine intenţia de a vota la turul doi al prezidenţialelor din Republica Moldova, dar că acest lucru este condiţionat de obţinerea actelor de identitate.

Traian Băsescu a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă