11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechTraian Băsescu îi dă o replică lui Iohannis: Actuala clasă politică nu...

Traian Băsescu îi dă o replică lui Iohannis: Actuala clasă politică nu poate fi măturată decât de electorat

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară la România TV că actuala clasă politică nu poate fi măturată decât de electorat, în contextul în care Klaus Iohannis afirmase, anterior, că liderii care nu au înţeles mesajul României după Colectiv vor fi măturaţi de pe scena politică.

“Clasa politica nu poate fi maturata decat de electorat, in ceea ce priveste scenariul lui Iohannis este un scenariu de discreditare a tot ceea ce s-a facut inainte”, a spus Traian Băsescu referindu-se la discursul pe care Klaus Iohannis l-a ţinut cu ocazia comemorării victimelor de la Colectiv.

Fostul preşedinte a ţinut să îl înveţe pe Klaus Iohannis şi ceea ce ar fi fost potrivit să declare, duminică, la un an de la tragedia din Colectiv:

“Iohannis a intrat intr-un scenariu care nu e al presedintelui. Cred ca azi la Colectiv ar fi fost foarte important daca presedintele scotea raportul prezidential al Comisiei pentru Sănătate. In locul lui Iohannis, as fi vorbit astazi despre nevoia unei noi legi a Sanatatii, pentru ca actualul sistem este unul stalinist. Principalul mesaj al presedintelui astazi ar fi trebuit sa fie legat de cresterea capacitatii sistemului nostru sanitar de a salva oameni…trebuie sa gasim formula sa cheltuim ce avem in mod corect…Bugetul sanatatii a crescut in ultimii ani, dar fara nicio imbunatatire a sistemului. Principalul mesaj trebuia sa fie legat si de minciuna demnitarilor precum ca avem tot ce ne trebuie si de intarzierea declansarii sistemului de alerta european”, a declarat Traian Băsescu.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă