18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu o acuză pe Adrian Săftoiu că divulga INFORMAŢII SECRETE din...

Traian Băsescu o acuză pe Adrian Săftoiu că divulga INFORMAŢII SECRETE din Palatul Cotroceni

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a declarat duminică seara, într-o intervenţie telefonică la o emisiune a postului de televiziune B1 TV, că Adriana Săftoiu, fostul său consilier şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a plecat de la Cotroceni pentru că transmitea informații din interiorul Palatul Cotroceni către diferite “trusturi de presă“, spunând că “probabil câștiga un ban“. 

De asta a plecat Adriana Saftoiu de la Cotroceni. Nu șifona doar către trusturile de presă, avea clientelă ei către care șifona, avea și mediul de afaceri și oameni corupți către care șifona lucruri din Cotroceni“,  a declarat fostul şef de stat.
  
 Avertizat de moderator că “e o acuzație gravă“, Traian Băsescu a răspuns tăios: “Nu e o acuzație gravă, domnule. Sunt stenograme, lăsați-o moartă […] când ne-am despărțit, ne-am despărțit de asta, nu pentru cartea lui Adriana Saftoiu sau pentru ce își imagina ea la vremea aia. Pentru asta ne-am despărțit. Probabil câștiga un ban, nu știu de ce o făcea“. Adriana Saftoiu nu a comentat până acum declarațiile fostului președinte.  

La doar câteva zile de la lansarea cărţii Adrianei Saftoiu, “Cronică de Cotroceni“, fostul preşedinte a spus că “vede o viziune a unei femei cu frustrări“.

Adriana Săftoiu a părăsit Palatul Cotroceni pe 28 martie 2007, invocând atunci “motive de natură personală” E doar o măƒsură administrativă. Rămân în continuare un sustinăƒtor al politicii și proiectelor lui Traian Băƒsescu“, scrie Mediafax. Demisia Adrianei Săftoiu a venit la doar zece zile dupăƒ ce soțul ei de atunci, Claudiu Săƒftoiu, a demisionat de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, aminteşte Hotnews.

 

 

 

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă