10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu participă la premiera filmului "De ce eu?"

Traian Băsescu participă la premiera filmului “De ce eu?”

Fostul preşedinte Traian Băsescu participă, luni seară, împreună cu soţia sa, Maria Băsescu,  la premiera filmului "De ce eu?", regizat de Tudor Giurgiu, un lungmetraj inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, fostul preşedinte precizând că nu a mai văzut un film de zece ani.

Printre personalităţile care participă la premiera de gală, care are loc la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, se numără preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, fostul deputat Sever Voinescu, fostul procuror Alexandru Lele, dar şi vedete din industria filmului, precum actriţa Oana Pellea, alături de echipa lungmetrajului "De ce eu?".

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, intitulat ”De ce eu?”,  inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, te pune pe gânduri de la prima până la ultima scenă.

Citeşte şi: VIDEO: ”De ce eu?” – Un film despre drama fostului procuror Cristian Panait

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror, Alexandru Lele. Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000.

El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și este înghițit de dosar.

Filmul te tulbură pentru că scoate la lumină o Românie pe care nu-ți era dor să o vezi, dar care e acolo, iar finalul filmului nu-ți va aduce răspunsurile căutate, ci îți va genera și mai multe întrebări.

Cele mai citite

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă