2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu susține că dosarul în care este acuzat de spălare de...

Traian Băsescu susține că dosarul în care este acuzat de spălare de bani este cel mai umilitor pe care îl poate avea

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat joi dimineață la sediul ICCJ, pentru o audiere într-un dosar în care este acuzat că nu și-a respectat promisiunea de a demisiona, informează Realitatea Tv.

Înainte să intre în sediul instanței supreme, fostul șef de stat s-a declarat nemulțumit de faptul că are, deja, "prea multe dosare". Dintre acestea, "cel mai umilitor" este dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, a spus fostul șef al statului.

În dosarul pentru care este audiat miercuri, plângerea împotriva fostului șef al statului a fost depusă de cetățeanul Ioan Șerb din Craiova. În acest dosar, Băsescu este acuzat că nu și-a respectat promisiunea de a-și da demisia "în cinci minute" din funcția de președinte al României, în anul 2007.

Traian Băsescu s-a prezentat la sediul ICCJ însoțit de avocatul său.

"Deschideri au fost multe. Spre exemplu acesta cu Șerb, a cerut procurorul general Nițu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat închidere. Azi, domnul ăsta de la Craiova a atacat neînceperea urmăririi penale dată de procurori. Mai e dosarul Mihăileanu, care a fost redeschis, deși fusese închis de aceeași instituție. Părerea mea este că Nițu a făcut un abuz, dar asta e viața. Din câte știu, încă un dosar, cel cu doamna Firea, încă nu mi s-a făcut nicio comunicare, dacă mai sunt inculpat sau nu. Un dosar prin care sunt acuzat de spălare de bani și ăsta e cel mai umilitor dosar pe care aș fi putut să îl am. Să acuzi un fost președinte de spălare de bani imediat ce și-a terminat mandatul arată și o lipsă de decență", a declarat fostul șef al statului.

Întrebat dacă se așteaptă să fie chemat ca martor în dosarul fiicei sale, Ioana Băsescu, Băsescu a replicat: "Dacă vreți să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte știu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca și acuzație și fabricată, se vede că e fabricată de procurorul de caz".

Băsescu a fost întrebat de jurnaliști cum comentează acuzațiile privind plagiatul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. "Nu știu ce înseamnă plagiat", a replicat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă