14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTransportatorii încurcă din nou traficul pe centurile marilor oraşe din ţară. Protestele...

Transportatorii încurcă din nou traficul pe centurile marilor oraşe din ţară. Protestele împotriva creşterii RCA vor culmina cu unul naţional joi, dacă guvernul nu ia măsuri

UPDATE 12.08: Protestul transportatorilor s-a încheiat, luni, la ora 12.00. Cu toate acestea, mașinile circulă, în continuare, cu viteză redusă, pe șoselele de centură din țară, potrivit Digi24.

11.24: Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită președintelui Klaus Iohannis să includă în discuțiile cu președintele Franței, François Hollande, anularea aplicării regulilor Legii Macron în domeniul transporturilor rutiere, potrivit Agerpres.

Transportatorii rutieri cer includerea pe agenda întâlnirii bilaterale problematica legii salariului minim din Franța (Legea Macron), care se aplică și firmelor de transport din România ce efectuează operațiuni de transport internațional de marfă și persoane către sau dinspre Franța sau operațiuni de cabotaj pe teritoriul Franței.

Într-un comunicat de presă, UNTRR susține că, prin aplicarea de către Franța a unui salariu minim în transporturi, se încalcă suveranitatea unui stat membru UE față de alt stat membru și solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron.

Transportatorii consideră că măsurile protecționiste în transporturile rutiere adoptate de țări precum Franța sau Germania urmăresc „majorarea costurilor de operare ale transportatorilor români pentru a le reduce competitivitatea și, în final, a-i elimina de pe piață și nu creșterea bunăstării pentru șoferii profesioniști”.

10.37: Mașinile de mare tonaj circulă, luni dimineața, cu 30 de kilometri/oră, în semn de protest față de scumpirile polițelor RCA, precizează Digi24.

  ————-
Transportatorii protestează, luni, din nou pe șoselele de centură din țară, în intervalul 10.00-12.00. Maşinile de marfă vor circulă cu viteză redusă, îngreunând, astfel, traficul. Este un protest care s-a desfăşurat în fiecare zi de luni în ultima vreme, pentru a atrage atenţia asupra scumpirii nejustificate a polițelor RCA. Dacă Guvernul nu ia măsuri, pe 15 septembrie va avea loc un protest naţional.

Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) cer Guvernului să înghețe tarifele RCA la nivelul din luna iunie a anului trecut, cu marjă asumată de președintele ASF, de 52,7%.

Citeşte şi Transportatorii cer Guvernului să înghețe tarifele RCA, prin Ordonanță de Urgență 
  
Luna trecută, transportatorii au acuzat că ASF dezinformează și au cerut o întâlnire cu premierul Ciolos pentru a discută reducerea imediată a tarifelor RCA. Reprezentanții COTAR, UNTRR, ARTRI, APTE2002 ȘI APULUM s-au întâlnit săptămâna trecută cu vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc cărora le-au cerut să uzeze de toate pîrghiile legale pentru a stopa imediat aceste abuzuri. 
   
„Oficialii guvernamentali și-au arătat deschiderea la dialog pentru găsirea unor soluții optime la aspectele semnalate de transportatori. În acest sens, în perioadă următoare vor fi centralizate și analizate mai multe date furnizate de ASF și, de asemenea, vor avea loc discuții și cu reprezentanții Consiliului Concurenței legate de piață asigurărilor RCA”, scria atunci un comunicat de presă al guvernului. 

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă