20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTransportul de mărfuri periculoase, în atenția poliției

Transportul de mărfuri periculoase, în atenția poliției

Aproape 900 de amenzi aplicate, 13 permise de conducere reținute şi 23 de certificate de înmatriculare, retrase,mați, în urma verificărilor legalităţii transporturilor de mărfuri periculoase.

Pentru eliminarea pirateriei, în 5 cazuri, în care transportul se derula în mod ilegal, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor, iar pentru nereguli care nu mai permiteau efectuarea în siguranţă a transportului, s-a dispus imobilizarea a 13 autovehicule.

”Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere. La data de 24 iunie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţi I.S.C.T.R., au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, a cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere, precum şi a ignorării legislaţiei referitoare la respectarea timpilor de conducere.

Echipele de control au verificat legalitatea transportului rutier destinat mărfurilor periculoase, precum şi starea tehnică a autovehiculelor”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de ieri, au fost verificate 2.445 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, fiind depistate 6 infracţiuni, dintre care 4 la regimul rutier şi aplicate 890 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 736 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 58 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 24 pentru nereguli referitoare la deţinerea unor documente privind legalitatea transportului efectuat (lipsa de la bord a licenţei de execuţie pentru vehicul, a atestatului profesional).

De asemenea, au mai fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia specifică transportului de mărfuri periculoase (placardarea şi etichetarea necorespunzătoare a transportului efectuat), 9 pentru neachitarea rovignetei, 2 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi 47 pentru abateri prevăzute în alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi retras 23 de certificate de înmatriculare.

Pentru eliminarea pirateriei, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în 5 cazuri, în care transportul se derula în mod ilegal, iar pentru nereguli care nu mai permiteau efectuarea în siguranţă a transportului, s-a dispus imobilizarea a 13 autovehicule.

Cele mai citite

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...
Ultima oră
Pe aceeași temă