12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei români, arestaţi la Roma pentru uciderea unui politician local

Trei români, arestaţi la Roma pentru uciderea unui politician local

Trei imigranţi români au fost arestaţi, duminică, la Roma, pentru jefuirea și uciderea unui politician local, relatează Corriere della Sera.

Cei trei au recunoscut faptele și le-au spus anchetatorilor că sperau să găsească circa 20.000 de euro în casa victimei, dar că au furat doar 2.000 de euro şi două dispozitive digitale.

Românii au spus că nu au vrut să îl omoare pe politician, ci doar să jefuiască locuinţapotrivit ziarului Il Messaggero.

Crima a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Mentana, o suburbie a Romei.

Lucio Giacomoni consilier local şi activist al partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale din localitatea Mentana, plin de sânge şi prezentând urme de lovituri în zona feţei.

Medicul, care era divorţat, nu era singur în locuinţă în momentul jafului urmat de crimă. Bărbatul era cu o tânără româncă, audiată în prezent de carabinieri. "A fost un jaf", le-a spus femeia anchetatorilor.

Autorităţile italiene au depistat trei suspecţi români, plasaţi de justiţie în arest preventiv după ce asupra lor au fost găsite obiecte furate din casa medicului ucis.

Primarul localităţii Mentana, Altiero Lodi, a cerut prefectului Romei, Giuseppe Pecoraro, convocarea de urgenţă a Comitetului pentru Ordine Publică, după crima care a şocat întreaga comunitate de la periferia capitalei Italiei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă