16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Trei localităţi din Dâmboviţa și 10 localități din Argeș, afectate de...

UPDATE. Trei localităţi din Dâmboviţa și 10 localități din Argeș, afectate de inundaţii

UPDATE: 10 localități din județul Argeș, între care oraşele Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeș, au fost afectate de precipitațiile din ultima perioadă, relatează Mediafax.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în urma ploilor din ultima perioadă și a revărsării mai multor cursuri de apă s-au produs inundații în zece localități, respectiv Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Albota, Bradu, Albești de Argeș, Băiculești, Budeasa Mică, Micești și Mălureni.

În municipiul Pitești, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe trei străzi, cel mai afectat fiind cartierul Găvana. De asemenea, circulația rutieră pe varianta ocolitoare Podul Viilor – centura Piteștiului a fost închisă preventiv, zona fiind una inundabilă.

La Câmpulung o locuință a fost inundată. În Curtea de Argeș apa a intrat în trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podeț peste pârâul Valea Doamnei fiind avariat iar carosabilul pe strada Victoriei rupându-se în urma unei alunecări de teren.

De asemenea, în comuna Bradu au fost inundate 11 locuințe. În localitatea Mălureni un drum județean și trei drumuri de interes local au fost inundate după ce apele pâraielor Vâlsan, Toplița și Păuleasca s-au revărsat, iar în aceeași comună, în satul Zărnești, podul peste râul Vâlsan a fost avariat de viituri, circulația fiind întreruptă.

În urma vântului puternic, mai mulţi copaci s-au prăbuşit, avariind rețeaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii și 13 posturi de transformare.

În urma avariilor, aproximativ 7.000 de consumatori din localitățile Mălureni, Valea Iașului, Drăganu, Cotmeana, Morărești, Mioveni, Micești, Mărăcineni au rămas fără energie electrică, echipele companiei CEZ aflându-se pe teren și lucrând pentru remedierea avariilor.

Trei localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente din ultimele ore, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din curtea sediului Primăriei oraşului Moreni, relatează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situați de Urgență (ISU) Dâmbovița, mai multe zone din localitățile Moreni, Pucioasa şi Malu cu Flori au fost inundate în urma precipitațiilor abundente din ultimele ore.

În orașul Moreni, curtea sediului Primăriei a fost inundată, iar la ora transmiterii acestei știri pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei.

De asemenea, pompierii au intervenit în cursul dimineții de luni pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată în orașul Pucioasa și din altă gospodărie din localitatea Malu cu Flori.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 09.00 şi 21.00, va ploua în regiunile sudice şi local în centrul şi estul ţării, vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, îndeosebi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, vor fi posibile cantităţi de aproximativ 25 de litri pe metru pătrat.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă