11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTrei militari sunt urmăriți penal sub acuzația că au dat și luat...

Trei militari sunt urmăriți penal sub acuzația că au dat și luat mită pentru angajarea anumitor persoane în Armată

Trei militari din Ministerul Apărării Naționale și un civil sunt urmăriţi penal de procurorii Parchetului Tribunalului Militar Iaşi, fiind acuzați că au facilitat angajarea unor persoane în Armată.

Inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, care a dispus măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Pandelea Florin. Pentru alți trei inculpați, dintre care doi militari, s-a decis măsura controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, ”în intervalul martie – aprilie 2016, inculpatul militar Pandelea Florin a pretins de la denunţătorul T.R.N. suma de 1.000 de euro şi primit 2.230 lei (echivalentul a 500 de euro) în contul cardului de salariu pentru a efectua intervenţii în vederea încadrării unei persoane ca militar profesionist la o unitate de poliţie militară de pe raza judeţelor Bistriţa sau Suceava. Ulterior, inculpatul a pretins şi primit de la aceeaşi persoană şi suma de 400 lei pentru intervenţii vizând facilitarea vizitei medicale efectuate la Spitalul Militar Iaşi în luna aprilie 2016”.

Procurorii susțin că, în septembrie 2016, Pandelea Florin a pretins de la inculpatul Vizitiu Iulian Valerică bani şi foloase materiale pentru a interveni în timpul procedurilor de înscriere şi evaluare ”în vederea încadrării acestuia ca militar profesionist”.

De asemenea, Vizitiu Iulian Valerică a oferit bani, în decembrie 2016, şi inculpatului Mihaiu Constantin (subofiţer) pentru a interveni în vederea încadrării sale ca soldat gradat profesionist şi, ulterior, pentru obţinerea unei repartiţii, conform opţiunilor făcute la înscriere, ceea ce subofiţerul a acceptat, ”implicându-se în efectuarea acestor intervenţii”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă