19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialTrei preoţi români, arestaţi în Grecia, după ce au furat mâna unui...

Trei preoţi români, arestaţi în Grecia, după ce au furat mâna unui sfânt

Trei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului au fost suspendaţi de la slujire, după ce au fost arestaţi în Grecia, pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire, scrie Mediafax. 

Patriarhia Română a fost anunţată de autorităţile elene, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita – Grecia, că cei trei preoţi români au fost arestaţi.

“Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente”, a arătat Patriarhia Română.

Cei trei preoţi, din Satu Mare, erau, cu un grup de aproximativ 40 de persoane, în pelerinaj în Grecia, organizat de o firmă din Deva, potrivit unor surse oficiale.

Ajunşi la Mănăstirea Mega Spileo, cei trei preoţi, împreună cu o altă persoană, ar fi furat mâna Sfântului Haralambie, fiind prinşi şi, ulterior, arestaţi, potrivit sursele citate.

Mănăstirea Mega Spileo este într-o peşteră, aflată la o distanţă de zece kilometri de oraşul grecesc Kalavrita.

 

Cele mai citite

VIDEO. Neil Lennon, primele declarații după ce a preluat banca tehnică a Rapidului

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a susținut astăzi prima conferință de presă de la instalarea pe banca tehnică a giuleștenilor. Nord-irlandezul a afirmat...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă