10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Trei traficanți de droguri, reținuți la Vrancea

VIDEO. Trei traficanți de droguri, reținuți la Vrancea

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial Vrancea, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au depistat în flagrant trei bărbaţi din judeţul Vrancea, în timp ce încercau să comercializeze droguri de risc.
 

 

Anchetatorii au dispus – prin ordonanțele din 26 și 27 iunie a.c. – reținerea pentru 24 de ore a suspecților Okur Velat, 20 de ani, Dobrişan Adrian, 20 de ani și Ispas Ionel, 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri în vederea consumului.

Față de suspecți a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Okur Velat – în perioada ianuarie-iunie 2014 – a defăşurat activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri, procurând, cumpărând, deţinând (inclusiv pentru consum propriu), vânzând şi oferind astfel de substanţe interzise mai multor persoane. Acesta a comercializat cannabis în doze mai mici de un gram contra sumei de 60 de lei. Okur Velat se aproviziona cu droguri de la inculpatul Dobrișan Adrian.

Față de inculpatul Dobrişan Adrian există suspiciunea rezonabilă că – în perioada ianuarie-iunie 2014 – a desfăşurat activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri, procurând, cumpărând, deţinând (inclusiv pentru consum propriu), vânzând şi oferind astfel de substanţe interzise mai multor persoane şi efectuând operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. El se întâlnea cu persoanele cărora le livra drogurile (venite inclusiv din alte județe) în apropierea unor restaurante din municipiul Focșani ori în zona benzinăriilor. Inculpatul a fost prins în flagrant în data de 26 iunie 2014, după ce a încercat să scape de autorități demarând în trombă cu autoturismul în care se aflau diferite cantităţi de canabis, haşiş, precum şi o pulbere de culoare albă, parte dintre aceste substanţe fiind achiziţionate în aceeaşi dată de la numitul Ispas Ionel zis „Wilson”.

Din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Ispas Ionel – în perioada ianuarie-iunie 2014 – a desfăşurat activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri, procurând, cumpărând, deţinând (inclusiv pentru consum propriu) şi vânzând de patru ori câte 50 de grame de cannabis inculpatului Dobrişan Adrian contra sumei de  1700 lei tranzacţia. Cu ocazia percheziţiei din data de 26 iunie 2014 a fost găsită la domiciliul său o cantitate de cannabis deţinută în vederea consumului.

Procurorii DIICOT – BT Vrancea au cerut astăzi Tribunalului Vrancea arestarea preventivă a celor trei inculpați pentru o perioadă de 30 de zile

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă