11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTribunalul a decis că medicul Burnei, acuzat că lua mită și că...

Tribunalul a decis că medicul Burnei, acuzat că lua mită și că făcea experimente pe copii, poate profesa din nou chiar și la spitalul de unde fusese suspendat. Decizia magistraților nu este definitivă

Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat că a luat mită și că a făcut experimente pe copii la Spitalul Marie Curie, se poate întoarce să profeseze în unități medicale de stat, au decis, vineri, judecătorii Tribunalului București, informează Agerpres.

Doctorul Burnei s-ar putea întoarce chiar la Spitalul Marie Curie, unde lucra înainte de începerea anchetei.

Decizia de vineri a judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi contestată de procurori.

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar. Admite cererea de modificare şi, în consecinţă: înlătură interdicţia impusă inculpatului de a nu exercită profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine măsură controlului judiciar, precum şi celelalte obligaţii impuse inculpatului", a decis, vineri, instanța de la Tribunalul București.

Decizia a fost luată după ce medicul Burnei le-a explicat, vineri, judecătorilor că are dreptul de a le preda studenţilor, însă acest lucru nu este suficient din moment ce nu are voie să facă şi ore de practică, fiindu-i interzis să lucreze în unităţile medicale de stat.

Ortopedul a negat că ar fi primit bani de la pacienţi şi a susținut că a rămas să lucreze ca medic în România, deși a avut numeroase oferte din străinătate.

Gheorghe Burnei a fost reţinut la data de 10 decembrie 2016 de către procurori care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins însă cererea de arestare preventivă și a decis plasarea medicului în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale accepta de la părinți "să îl gratifice" cu diverse sume.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă