18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTribunalul a redus cu un an și trei luni pedeapsa de șase...

Tribunalul a redus cu un an și trei luni pedeapsa de șase ani de închisoare a lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA

Tribunalul București a decis, joi, să micșoreze cu un an și trei luni pedeapsa de șase ani de închisoare primită de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, informează Agerpres.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Tribunalul București a admis o contestație depusă de Gregorian Bivolaru și a scăzut din durata perioadei de închisoare timpul în care liderul MISA a stat în arest în România, Suedia și Franța, precum și perioada petrecută în penitenciar după ce a fost adus în țară.

“Admite contestația la executare formulată de Bivolaru Gregorian. Desființează în parte sentința penală nr.86/23.04.2010 pronunțată de Tribunalul Sibiu. Deduce din pedeapsa închisorii de 6 ani aplicată condamnatului perioada reținerii și arestării preventive din România de la data de 29.03.2004 la data de 1.04.2004, precum și perioadele în care acesta a fost arestat în Suedia, din data de 04.04.2005 la data de 21.10.2005 și perioada arestului din Franța, din data de 26.02.2016 la data de 22.07.2016 când acesta a fost extrădat în România. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată și perioada executată în România din data de 22.07.2016 la zi”, se arată în decizia tribunalului.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României dar a fost reținut pe 4 aprilie 2005 de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul MISA a fost reținut pe 26 februarie 2016 în Franța, fiind apoi extrădat în luna iulie în România.

După sosirea în țară, Gregorian Bivolaru a cerut Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat pe motiv ca judecarea lui s-a făcut în lipsă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă