15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTudor Chirilă: Presiunea străzii trebuie să continue

Tudor Chirilă: Presiunea străzii trebuie să continue

Cântărețul Tudor Chirilă a scris, pe Facebook, că demisiile de miercuri nu înseamnă nimic și a subliniat că protestele trebuie să continue. De asemenea, Chirilă a îndemnat oamenii la solidaritate și a arătat că astăzi trebuie să fie și mai mulți oameni în stradă. 

Chirilă l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis și a arătat că a ajuns președinte doar pentru că oamenii s-au temut că ar putea ajunge Victor Ponta șeful statului. 

Citește și: Patronul Expirat, noi explicații privind închiderea clubului

”Demisiile de astăzi nu înseamnă nimic. Presiunea străzii trebuie să continue. Clasa politică în totalitatea ei este compromisă. Înlocuirea ei este dificilă şi de lungă durata. Asta însă NU TREBUIE să ne dezarmeze. Singură soluţie este solidaritatea noastră. Trebuie să ieşim în stradă până când vor înţelege că ei trebuie să plece. TOŢI. Şi să lase locul celor care pot face ceva pentru ţară. Astăzi ar trebui să fim în stradă mai mulţi decât ieri. Atenţi la încercările lor de a se regrupa. În seară asta voi fi din nou în stradă. Este singură şi cea mai importantă armă pe care o am. Nu accept să-mi spună Dragnea, Zgonea, Orban et co ce să fac. Sunt nişte hoţi compromişi. Nu accept să fie confiscată această uriaşă mişcare solidară. Iohannis trebuie să înţeleagă că nu a fost ales preşedinte decât de frică lui Ponta. Este un eşec. Până acum ne-a propus România lucrului bine Tăcut”, a scris Chirilă. 

Totodată, Tudor Chirilă a spus că oamenii trebuie să aibă grijă ca mișcarea lor să nu fie confiscată de politicieni. Artistul a lansat un apel pentru un Guvern tehnocrat. 

Citește și: Îndemnul eroului din Colectiv, Adrian Rugină, înainte de a muri: Revoluțiile nu se fac pe Facebook

”Ieşim în stradă. Şi vom ieşi în stradă împotriva oricărei încercări de regrupare a lor cu oameni din eşalonul 2. Nu mai vrem să fim păcăliţi. Ieşim în stradă. Dacă punctul 8 de la Timişoara ar putea fi rescris astăzi el ar sună aşa: Să se interzică accesul în Parlamentul României tuturor celor care au făcut parte dintr-un partid politic sau au deţinut o funcţie publică în ultimii 25 de ani. La fel cum cu 25 de ani în urmă a fost dizolvat şi interzis PCR la fel cred că putem reîncepe construcţia României fără cei care au participat la demolarea ei că membri de partid, membri de consilii judeţene, parlamentari, consilieri locali etc. Situaţia poate părea ideală dar îmi apare că una din puţinele soluţii. Altă soluţie, deocamdată, e stradă. Şi presiunea pe care noi o punem pe ei”, a subliniat Chirilă. 

Peste 15.000 de oameni se află în acest moment în Piața Universității, după ce, marți seara, peste 25.000 de oameni au cerut demisia Guvernului în stradă. În același timp, mii de oameni din alte orașe ale României protestează împotriva corupție. 

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă