17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupţie, ignoră întrebările legate de demisia sa...

Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupţie, ignoră întrebările legate de demisia sa din Parlament

Fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu (senator PNL), condamnat definitiv de Curtea Supremă pentru corupţie, adeclarat, marți, la Curtea de Apel, că nu-și va da demisia din Senat, cu toate că magistrații au decis condamnarea definitivă în cazul său. 

Acesta a refuzat să le spună reporterilor în ce calitate se află la Curtea de Apel București, însă surse judiciare au precizat că acesta pledează ca avocat, nefiind eliminat până în prezent din barou, informează Gândul.info

Citește și: Reacţia PNL după condamnarea lui Tudor Chiuariu în dosarul "Poşta Română"

Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv, pe 24 ianuarie, la 3 ani și șase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul Poșta Română. După şase luni de la condamnarea definitivă pentru corupţie, Tudor Chiuariu este încă membru al Comisiei Juridice a Senatului. Ca membru al Comisiei, acesta propune amendamente la legi, cum ar fi Codul Penal sau Codul de Procedură Penală. Votează legile penale pe care unele le-a şi încălcat, fiind dovedit definitiv ca infractor. Cu toate acestea, Chiuariu nu şi-a depus mandatul, mai arată jurnaliștii de la Gândul.
Tudor Chiuariu este şi membru al Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ. El a fost condamnat pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a fost ministru al Justiţiei.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă