15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Doi români au murit și alți 14 au fost răniți într-un...

UPDATE. Doi români au murit și alți 14 au fost răniți într-un accident de microbuz în Turcia.MAE activează celula de criză

UPDATE: Ministerul de Externe anunţă că a fost activată o Celula de Criză, în urma accidentului rutier din Turcia în care au fost implicaţi mai mulţi români. MAE informează într-un comunicat de presă că familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor.

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare. În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați. Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului.

==========

Doi români au murit, luni, într-un accident de microbuz care a avut loc în Turcia, iar alți 14 au fost transportați la spital.

Accidentul a avut loc într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru a verifică situația cu românii răniți și a menține contactul cu medicii curanți, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Totodată, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru acordarea asistenței necesare.  
  
Ambasada României la Ankara păstrează în permanență legătură cu autoritățile turce competențe, fiind pregătită să acorde asistentă consulara de specialitate, în limită competențelor legale. 

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor celor doi români care au murit, luni, într-un accident rutier în Turcia, accident în urma căruia alţi 14 români au fost internaţi la spital. ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru moartea cetăţenilor români în accidentul rutier produs astăzi în provincia Antalya din Turcia şi transmite familiilor victimelor sincere condoleanţe”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis informează rudele celor 14 români ce au fost duşi la spital că se interesează îndeaproape în legătură cu starea lor. ”Preşedintele Klaus Iohannis este în legătură permanentă cu Ambasada României de la Ankara şi este informat asupra stării de sănătate a răniţilor. Totodată, preşedintele s-a asigurat că toţi cetăţenii români afectaţi beneficiază permanent de întreaga asistenţă şi de cele mai eficiente măsuri de îngrijire medicală competentă”, se mai spune în comunicatul citat de News.ro.

 

 

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă