22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTuristă, ACCIDENTATĂ în Munții Retezat. A fost transportată cu elicopterul la Timișoara

Turistă, ACCIDENTATĂ în Munții Retezat. A fost transportată cu elicopterul la Timișoara

O turistă de 46 de ani s-a accidentat în Munții Retezat după ce a căzut ce urma cursul unui traseu montan. Persoana a fost transportată de urgență cu elicopterul la un spital din Timișoara.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a confirmat că o turistă de 46 de ani s-a accidentat, joi, în urma unei căzături pe un traseu montan din Munţii Retezat, fiind salvată de jandarmii montani şi salvamontiştii hunedoreni şi transportată cu un elicopter la un spital din Timişoara, conform Mediafax.

“Salvamontiştii s-au întâlnit în zona Piule cu o femeie care urca singură pe munte. Aceasta îşi parcase maşina în zona Cheile Buţii, de unde a continuat deplasarea pe traseele marcate. Salvamontiştii i-au recomandat femeii să nu se aventureze singură pe munte deoarece vremea era nefavorabilă deplasărilor pe traseele montane din acea zonă şi să se întoarcă la locul în care aceasta avea parcat autovehiculul proprietate personală. În urma celor prezentate anterior, a doua zi (svineri – n.r.), salvamontiştii s-au autosesizat cu privire la dispariţia femeii, deoarece autovehiculul acesteia era încă parcat în zona Cheile Buţii, în acelaşi loc în care era în ziua precedentă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Andrada Pop.

La solicitarea Serviciului Public Salvamont Hunedoara, jandarmii montani de la posturile din Câmpu lui Neag şi Straja, au intervenit alături de salvamontişti pentru căutarea femeii.

“În zona Vârfului Pleşa a fost auzit un strigăt de ajutor venind dispre Scocul Urzicanului, loc în care salvatorii montani au găsit-o pe femeie. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor, deoarece avea fractură deschisă la piciorul stâng şi entorsă la piciorul drept. Femeia era conştientă, însă puţin deshidratată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, jandarmii montani şi salvamontiştii au transportat femeia pe o targa până la Câmpul Mielului, pe DN 66A, de unde, a fost preluată de un elicopter şi transportată la un spital din Timişoara.

Femeia le-a declarat salvatorilor montani că din cauza ploii torenţiale şi a fulgerelor a rătăcit traseul montan marcat şi a ajuns într-o vale abruptă, în zona Scocul Urzicarului, unde a căzut.

 

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă