7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTVR le cere SCUZE telespectatorilor pentru lipsa de profesionalism în tratarea tragediei...

TVR le cere SCUZE telespectatorilor pentru lipsa de profesionalism în tratarea tragediei din clubul Colectiv

Televiziunea Română le cere scuze telespectatorilor pentru că a tratat “insuficient şi neprofesionist” tragedia din clubul Colectiv, a anunţat directorul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Irina Radu, printr-un comunicat remis, luni, redacţiei. 

“TVR prezintă scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat, insuficient şi neprofesionist, tragedia din noaptea de vineri, de la momentul în care s-au petrecut faptele şi până sâmbătă, la 7 dimineaţa, când a fost difuzat primul jurnal de ştiri. Explicaţiile sau motivele de orice fel pălesc în faţa obligaţiei noastre faţă de public. Măsurile luate şi modificările organizatorice, vă garantăm, ne vor apropia din ce în ce mai mult de televiziunea publică de care România are nevoie şi pe care nu a avut-o de ani de zile”, spune Irina Radu.

Citeşte şi: Şefa Ştirilor TVR a DEMISIONAT după ce nu a acoperit, în regim de breaking news, tragedia din clubul Colectiv

Potrivit Irinei Radu, ca urmare a reacţiei întârziate pe care TVR a avut-o în cazul relatării tragediei petrecute în Bucureşti în noaptea de vineri spre sâmbătă, directorul Departamentului Ştiri (Raluca Stroe Brumariu, n.r.) şi directorul interimar de Programe (Gabriel Gherghescu, n.r.) şi-au înaintat demisia, alte decizii urmând să fie luate în zilele următoare.

Irina Radu mai spune că, după măsurile de urgenţă luate, începând de luni, TVR va putea acoperi tehnic şi editorial în cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major. “O procedură internă de tranziţie este aprobată începând de astăzi până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie”, spune Irina Radu.

Aceasta precizează că este necesar ca una dintre televiziunile deţinute în prezent de SRTv să se transforme în canal de ştiri.

“În acelaşi timp, actuala conducere TVR îşi exprimă poziţia privind necesitatea ca unul dintre canalele SRTv să se transforme în canal de ştiri cu personal care să lucreze în regim de ştiri, cu dotări şi abilităţi necesare, astfel încât să răspundă în orice moment interesului public”, afirmă Irina Radu.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă