5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialElena Udrea, despre condamnarea sa: O decizie abuzivă. Sunt judecători care tremură...

Elena Udrea, despre condamnarea sa: O decizie abuzivă. Sunt judecători care tremură în fața sistemului reprezentat de Kovesi

Elena Udrea a declarat, marţi, după ce a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" că decizia este una abuzivă şi "se pare că şi azi sunt judecători care tremură în faţa sistemului reprezentat de Kovesi".

"Dosarul meu a pornit acum doi ani când, cum să spun, nici frunza nu se clătina în faţa acuzaţiilor formulate de doamna Kovesi la vremea aceea. Din păcate pentru mine, se pare că şi astăzi mai sunt unii judecători care tremură în faţa sistemului, atât cât a mai rămas el, într-un picior, firav, în primul rând reprezentat de doamna Kovesi. (…) Dacă doamnei Kovesi i-a fost frică să mă acuze pe vremea când stătea cu mine la mese, acum trebuie să o credem când mă acuză pentru că la putere a venit domnul Iohannis sau pentru că este alt regim la putere?", a declarat Elena Udrea la Antena3.

Fostul ministru al Turismului a spus că această decizie a magistraților este abuzivă.

"Consider că această decizie este abuzivă, că este o victorie de etapă a sistemului După ce au audiat peste 50 de martori care absolut toţi contrazic cele două declaraţii mincinoase ale denunţătorilor şi absolut toate îmi sunt favorabile, să dai aceste condamnări este ca şi când ai ignora doi ani de proces. Putea să mă condamne la fel încă din 2015, fără această mascaradă care a durat doi ani de zile. Faptul că mi se cere să plătesc contravaloarea promovării României în Gala Bute…Cum adică, România nu s-a promovat măcar un minut prin Gala Bute?", a mai spus Elena Udrea.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au condamnat-o pe Elena Udrea șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost achitată pentru infracţiunea de tentativă de folosire de declaraţii false sau incomplete.

În acelaşi dosar "Gala Bute", fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, instanţa contopind pedepsele şi dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Decizia magistraților nu este definitivă.

De asemenea, magistrații ÎCCJ au decis ca Elena Udrea să lătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...
Ultima oră
Pe aceeași temă