10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialEpidemia de rujeolă face a patra victimă. Un adolescent arădean de 15...

Epidemia de rujeolă face a patra victimă. Un adolescent arădean de 15 ani, care nu fusese vaccinat, a murit

Un adolescent din localitatea arădeană Covăsânț a murit, joi dimineața, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din cauza rujeolei. Tânărul de 15 ani suferea și de o boală rară, astfel că rujeola i-a agravat starea de sănătate, ducând la complicații, informează Aradon.

Șeful secției Pediatrie II a precizat că băiatul a fost internat duminică seara, în jurul orei 19.00. „A ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe cu disfuncţie ventilatorie, cu bronhopneumonie, pe rujeolă. A fost internat la Contagioase. Starea sa s-a agravat progresiv luni după-masă, în a doua zi de internare, motiv pentru care a fost transferat, prin secţia de Pediatrie, la Terapie Intensivă. Decesul s-a înregistrat joi, la ora 8.40”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, adolescentul suferea de o boală congenitală metabolică. 

„Copilul suferea de o boală congenitală metabolică – boala Niemann Pick – cu depozitare de structură lizozomală. E o boală congenitală care afectează întreaga economie a organismului prin depozitarea unor substanţe străine organismului în creier, în ficat, în splină, în rinichi, în plămâni şi care afectează dezvoltarea somatică (fizică), psihică şi intelectuală. Nu există tratament la îndemână şi nici nu a urmat un tratament. Pe acest fond, cunoscut, confirmat ultima dată la 14 ani, la Clinica din Cluj (unde se şi fac aceste determinări mai speciale pentru boli rare), a făcut o rujeolă. A luat-o din familie, de la nişte verişori. A făcut, deci, rujeolă care a evoluat, timp de o săptămână acasă şi, în evoluţie, spre sfârşit, a făcut o complicaţie. O situaţie care e frecventă evoluţia unor rujeole cu forme grave, mai ales pe teren din acesta care este tarat. A făcut o complicaţie pulmonară cu insuficienţă respiratorie marcată, cu stopuri repetate, a fost intubat, perfuzat, i s-au administrat antibiotice şi evoluţia lui a fost, din nefericire, spre deces, înregistrat la patru zile de la internare”, a mai spus medicul.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, la 14 octombrie, în judeţul Arad erau confirmate 132 de cazuri de rujeolă, 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă