21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUn an de la accidentul din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan ar fi...

Un an de la accidentul din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan ar fi împlinit 58 de ani

Pilotul Adrian Iovan, care a murit în accidentul din Munții Apuseni în ianuare 2014, ar fi împlinit astăzi 58 de ani. 

Fiul pilotului, Albert, a mers miercuri dimineață la mormântul tatălui său pentru a-i duce un buchet de flori, potrivit canacan.ro. 

“Băiatul a mers la mormântul lui Iovan, a aprins o lumânare, a pus un buchet de flori şi i s-a adresat părintelui sau. Romaniţa a făcut nişte gesturi de omenie extraordinară, s-a ocupat de tot, inclusiv să dea de pomană. De altfel, ea a reuşit să îl facă pe Albert să treacă peste această durere enormă. În casă lor există un mic altar în memoria pilotului, acolo unde Albert spune câte o rugăciune şi aprinde o candelă în fiecare zi”, a mărturisit un apropiat al creatoarei de modă, pentru CANCAN.ro.

Citește și: Un an de la accidentul din Apuseni: Slujbă de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion

În ianuarie 2014, un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie, pilotat de Adrian Iovan, s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. Pilotul şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi alţi patru medici au fost răniţi.

Fostul soț al Romaniței Iovan a fost înmormântat cu onoruri militare și a fost omagiat de toată țara. Cel mai afectat de moartea pilotului a fost fiul său, Albert, în vârstă de opt ani pe atunci. 

Citește și: Peste 200 de persoane audiate în ancheta accidentului aviatic din Apuseni

Fosta soție a lui Iovan, Romanița Iovan, este cea care s-a ocupat de înmormântare și de toate parastasele, având grijă să se respecte toate datinile bisericești.

Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Ministrul de externe thailandez demisionează neașteptat

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a demisionat, a anunțat duminică guvernul, după ce a fost înlăturat din funcția de vicepremier în cadrul unei...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă