13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPoveste de dragoste, frântă de rachetele separatiștilor proruși

Poveste de dragoste, frântă de rachetele separatiștilor proruși

Când Bryce Fredriksz, în vârstă de 23 de ani, și Daisy Oehlers, în vârstă de 20 de ani, s-au urcat la bordul MH17 credeau că vor ajunge în Bali, unde urmau să aibă o vacanță de vis. Visul lor a fost spulberat în momentul în care zborul a fost doborât de o rachetă în estul Ucrainei. Alături de cei doi tineri îndrăgostiți se mai aflau 296 de persoane. Cu toții au pierit. 

”Voiau să scape de realitate pentru o perioadă, să evadeze într-un Paradis. Au hotărât să plece după ce mama lui Daisy a murit”, a povestit mama lui Bryce. 

Citește și: Urmele lăsate de zborul MH17

La familiile celor doi s-au întors doar bucăți din trupurile lor. Nici acum, la un an de la tragedie, rămășițele celor care au murit nu au fost găsite integral și întoarse la familiile lor. 

Citește și: VIDEO. Înregistrare ȘOCANTĂ. Separatiștii scotocesc prin dărâmăturile zborului MH17

Părinții lui Bryce, Silene și Rob Fredriksz, au păstrat dormitorul celor doi intact. Și astăzi, camera tinerilor arată ca în ziua în care au părăsit-o pentru a se urca în zborul, care, credeau ei, îi duce spre un concediu binemeritat. 

”Mă simt ca și cum ar fi în continuare aici, atunci când stau în cameră. Nu avem altceva. Nu i-am putut înmormânta. Vreau dreptate pentru toți oamenii care au murit atunci. S-ar mai comite încă o crimă dacă nu ar răspunde în fața legii. Nu e posibil să omori 298 de oameni nevinovați și să nu pățești nimic”, a povestit Silene Fredriksz , în mijlocul camerei celor doi, care încă mai păstrează amprenta lui Bryce și Daisy. 

Citește și: Separatiștii proruși au DOBORÂT zborul MH17, în care au murit 298 de oameni

Aeronava Boeing 777 de Malaysia Airlines a fost doborât la 17 iulie 2014 într-o zonă apropiată de linia frontului între forțele ucrainene și separatiștii proruși. În această tragedie și-au pierdut viața 298 de pasageri și membri ai echipajului, dintre care majoritatea erau cetățeni olandezi, plus alți 38 de rezidenți australieni sau din alte țări.

Citește și: Tribunal special pentru cei care au doborât zborul MH17

 

 

 

 

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă