20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn autocar plin cu elevi s-a RĂSTURNAT în Belgia. Șoferul a murit...

Un autocar plin cu elevi s-a RĂSTURNAT în Belgia. Șoferul a murit și un elev este în stare gravă

Un şofer nord-irlandez a murit, iar alte şapte persoane au fost rănite – patru copii şi trei adulţi, după ce autocarul – la bordul căruia se aflau 34 de elevi de la o şcoală din Essex, în Marea Britanie, şi şase adulţi – s-a răsturnat duminică pe o autostradă, în Belgia, potrivit Mediafax.

Un elev în vârstă de 13 ani de la Şcoala Brentwood, rănit la nivelul capului, se află la terapie intensivă în urma accidentului, care a avut loc duminică dimineaţa.

Alt şofer accidentat, un nord-irlandez la fel ca James Chance, a fost grav rănit. De asemenea, alţi trei elevi şi doi profesori au primit îngrijiri la un spital.

Citește și: Un avion s-a PRĂBUȘIT peste o casă în Massachusetts. Trei persoane au murit

Firma căreia îi aparţine autocarul, Richmond Coaches, este din Lisburn, în comitatul Antrim, relatează BBC News. 

Autocarul s-a răsturnat pe autostrada A18 (E40) la Middelkerke, în provincia Flandra Occidentală, la ora locală 9.45 (10.45, ora României).

Potrivit unor martori oculari, autocarul s-a izbit de un pilon de pod.

Poliţia rutieră din Flandra Occidentală a confirmat că o persoană a murit, iar una a fost rănită.

Copiii, de la Şcoala Brentwood, au vârste cuprinse între 11 şi 13 ani.

“Toţi copiii au reuşit să iasă din autobuz”, a declarat Ian Davies, directorul şcolii. “Unul dintre copii prezenta o rană la nivelul capului. I s-a făcut o tomografie computerizată şi s-a descoperit o mică sângerare la nivelul creierului. A suferit o fractură craniană”, a adăugat acesta.

Unii părinţi încercau să ajungă în Belgia. “Am vorbit cu profesorul care coordonează excursia. Este la spital, cred că are o fractură de claviculă, dar părea într-o formă bună, atât cât era de aşteptat” în aceste condiţii, a spus el.

Şcoala cooperează cu Foreign Office pentru a aduce copiii cât mai rapid acasă. Un purtător de cuvânt a declarat că ministerul cooperează cu autorităţile belgiene în cadrul anchetei.

Un purtător de cuvânt al Şcolii Brentwood din Essex, în sudul Angliei, a declarat că autocarul se îndrepta către parcul tematic Phantasialand de lângă Koln, în Germania, scrie DPA. Autostrada E40, care asigură legătura între Calais, în Franţa, şi Jabbeke, lângă Bruges, în Flandra Occidentală, a fost închisă pe ambele sensuri la locul accidentului, iar traficul a fost dirijat e rute ocolitoare.

Un purtător de cuvânt al firmei Richmond Coaches, cu sediul pe Ballinderry Road, la Lisburn, a confirmat că unul dintre vehiculele sale a fost implicat într-un accident. El a spus că ceea ce s-a întâmplat este “o tragedie”şi că firma cooperează cu autorităţile.

Un consilier din Lisburn, Patrick Catney, care cunoaşte familia proprietarului companiei, a declarat că este vorba despre o “firmă veche, cu un bilanţ de siguranţă excelent” şi care “operează numai vehicule de lux”.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă