13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn băiat de 14 ani a DISPĂRUT în apele lacului Sfânta Ana

Un băiat de 14 ani a DISPĂRUT în apele lacului Sfânta Ana

Un elev de 14 ani este căutat, miercuri, de pompieri în Lacul Sfânta Ana, unde s-a scăldat alături de colegi, dar nu a mai ieşit din apă, informează Mediafax.

Băiatul făcea parte din grupul de copii din Ungaria, elevi din clasele V-VIII, ce se afla în excursie la Lacul Sfânta Ana, a declarat şeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu.

Miercuri, însoțitoarea le-a dat voie elevilor să se scalde în lac.

Potrivit sursei citate, când cerul s-a înnorat și vremea a început să se înrăutățească, însoțitoarea le-a cerut copiilor să iasă din apă.

Elevii au ieșit, mai puțin un băiat în vârstă de 14 ani, care nu a mai fost văzut nici înotând, nici alături de ceilalți colegi, hainele acestuia fiind pe mal.

“O femeie româncă, cel mai probabil rugată de supraveghetoarea grupului de copii din Ungaria, a sunat la 112 și a cerut sprijin, povestind ce s-a întâmplat. La fața locului au fost trimiși șase subofițeri cu o barcă pneumatică cu motor, care au început deja scotocirea lacului, după ce li s-a indicat locul în care s-au scăldat copiii”, a spus Dudu.

La Lacul Sfânta Ana au ajuns și polițiștii, care ajută la căutarea copilului dat dispărut.

De asemenea, în zonă a fost trimisă și o mașină de descarcerare cu proiectoare puternice, pentru a lumina lacul după lăsarea întunericului.

Totodată, cinci scafandri, trei din județul Covasna și doi de la Serviciul Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, urmează să ajungă la Lacul Sfânta Ana, pentru a ajuta la căutarea băiatului.

 

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă