15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFotograful Liviu Zaharescu, rănit în incendiul din Colectiv, a murit la Spitalul...

Fotograful Liviu Zaharescu, rănit în incendiul din Colectiv, a murit la Spitalul de Arși

Fotograful Liviu Zaharescu, rănit în incendiul din Colectiv a murit, luni seară, la Spitalul de Arși, astfel că numărul celor decedați a ajuns la 47, informează Mediafax.

Liviu Zaharescu era originar din Brașov și absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice București. El lucra, din 2010, ca fotograf de concerte pentru publicația online Let’s Rock România.

Tânărul a fost internat la Spitalul de Arși în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafață din corp și pe căile respiratorii.

În ultimele zile, 15 răniți în incendiul din clubul bucureștean Colectiv au decedat în spitale sau în drum spre clinici din străinătate. Până în prezent, 35 de persoane au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinică din Israel, este jurnalista şi fotografa Teodora Maftei, care fusese transferată săptămâna trecută, la o clinică din Israel. 

Majoritatea deceselor din ultimele zile au avut loc din cauza complicațiilor. Potrivit profesorului Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică. 

“Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat, Ioan Lascăr, șeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

 

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă