13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn braconier din Brăila le-a dat bătăi de cap polițiștilor. Cum au...

Un braconier din Brăila le-a dat bătăi de cap polițiștilor. Cum au reușit să-l prindă până la urmă

Poliţiştii de frontieră brăileni au tras un foc de armă în plan vertical pentru prinderea unui braconier care nu s-a supus somaţiilor şi a acroşat apoi cu căruţa maşina poliţiştilor, informează Mediafax.

Astfel, poliţistii de frontieră de la Brăila au acţionat, marţi seară, în apropierea localităţii Gropeni, pentru prinderea unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, Costel L., despre care existau informaţii că pescuise ilegal în Dunăre cu ajutorul unui dispozitiv electric.

“Astfel, în jurul orelor 20.30, colegii noştri l-au depistat pe bărbat deplasându-se cu un atelaj hipo, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă acesta nu a respectat semnalul şi a virat pe un drum neamenajat. În cadrul acţiunii desfăşurate pentru reţinerea persoanei, care nu s-a supus somaţiilor legale, şi a fugit, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare si au tras un foc de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Potrivit sursei citate, bărbatul a ignorat în continuare somaţiile poliţiştilor, şi-a continuat drumul cu viteză, a acroşat autospeciala aflată în misiune şi a agăţat, intenţionat, cu o parte a atelajului, pe unul dintre poliţiştii de frontieră, târându-l aproximativ 20 de metri.

Poliţiştii de frontieră au reuşit să-l reţină pe bărbat, iar la controlul asupra atelajului hipo a fost descoperit un dispozitiv artizanal de pescuit electric şi cantitatea de 40 de kilograme de somn, care a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţistul de frontieră lovit a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Brăila în vederea efectuării unor investigaţii medicale, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Poliţiştii de frontieră brăileni i-au întocmit bărbatului de 40 de ani un dosar penal pentru ultraj şi pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

 

Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...
Ultima oră
Pe aceeași temă