21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Un chestor din MAI, directorul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, a...

FOTO+VIDEO. Un chestor din MAI, directorul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, a fost prezent la protestul anti-Iohannis de la Cotroceni. CCPI este responsabil de localizarea fugarului Sebastian Ghiță

Chestorul de poliţie Dragoş Bogdan Agapie, directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), a participat duminică la contra-manifestaţia din faţa Palatului Cotroceni. 


UPDATE 17.20: Contactat de România Liberă, Dragoș Bogdan Agapie ne-a declarat că nu este în măsură să comenteze participarea sa la contra-manifestație și să facem o solicitare scrisă la Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). 


El a fost fotografiat și filmat de unii participanţi la manifestaţie. Până la ora publicării acestei ştiri, Dragoş Bogdan Agapie nu a putut fi contactat de "România liberă" pentru un punct de vedere.  

În opinia lui Vasile Lincu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, prezenţa lui Agapie la un miting neautorizat ridică o serie de probleme. "Dacă noi, membrii sindicatului, am fi fost acolo, am fi primit amendă", a spus Lincu.

El a precizat însă că Statutul poliţistului permite cadrelor Ministerului de Interne să participe la mitinguri fără caracter politic. Este interzisă doar participarea la greve şi demonstraţii cu caracter politic.

Ce este CCPI

Aflat în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) (C.C.P.I.) este specializat în schimbul de informaţii operative în domeniul combaterii criminalităţii la nivel internaţional şi potrivit legii, asigură schimbul de informaţii operative în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, precum şi gestionarea fluxului informaţional de interes operativ aferent cooperării internaţionale derulată de structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

C.C.P.I. reuneşte următoarele canalele de cooperare poliţienească internaţională: INTERPOL, EUROPOL, Sistemul Informatic Schengen/SIRENE, legătura operaţională cu Centrul SELEC, precum şi cu ataşaţii de afaceri interne şi ofiţerii de legătură, atât români acreditaţi în străinătate, cât şi străini acreditaţi în România.

Astfel, C.C.P.I este responsabil, printre altele, de localizarea fostului deputat fugar Sebastian Ghiță, care a dispărut de o lună și 16 zile.

Miting anti-Iohannis

Aproape 1.500 de oameni, majoritatea persoane în vârstă, au protestat duminică în faţa Palatului Cotroceni, în semn de susţinere a Guvernului Grindeanu. Aceştia au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a susţinut manifestaţiile de stradă care au avut loc în ultimele zile.

Oamenii au strigat: „Jos Iohannis“, „Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta“, „PNL şi USR aceeaşi mizerie“ şi „Ghinion, am ieşit şi noi“. Circulaţia a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

Un tânăr a aruncat cu zăpadă spre grupul de pensionari de la Cotroceni şi a intrat în altercaţie cu manifestanţii. Bărbatul a fost luat de jandarmi pentru că "a instigat şi a dat cu bulgări în cei care protestează“.

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă