8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn conflict între un ONG şi o firmă a băgat doi oameni...

Un conflict între un ONG şi o firmă a băgat doi oameni în spital

Două persoane, reprezentantul unui ONG de protecția mediului și cel al unei firme care construiește o microhidrocentrală în satul Coroiești (Hunedoara), la poalele Munților Retezat, au ajuns, duminică, la spital în urma unui conflict izbucnit între mai multe persoane, relatează Mediafax

Poliția orașului Hațeg a fost sesizată, duminică, despre faptul că în satul Coroieşti a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Nițu. 

Poliţiştii ajunşi acolo au stabilit că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Hațeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane, reprezentanţi ai unui ONG de protecția mediului, în satul Coroieşti, cu intenția de a se documenta cu privire la construirea unei microhidrocentrale.

“Între grupul din care făceau parte reprezentanţii ONG-ului și alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societății comerciale din Deva care intenționează să construiască microhidrocentrala, care, la rândul său, era însoţit de mai multe persoane, a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportați la Spitalul Orășenesc Hațeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat Nițu.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au întocmit un dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Surse judiciare susțin că bărbatul de 48 de ani a fost lovit de un autoturism de teren cu care se deplasau activiștii de mediu și târât aproximativ 10 metri.

Bărbatul, aflat în stare gravă în urma leziunilor, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Deva și apoi preluat de un elicopter SMURD care l-a transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă