17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUn copil a fost transportat la spital, cu elicopterul SMURD, după ce...

Un copil a fost transportat la spital, cu elicopterul SMURD, după ce a căzut de pe un tractor

Un copil de trei ani și jumătate a fost rănit grav, miercuri după amiaza, după ce tractorul în care se afla a fost lovit de un microbuz. Astfel, a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD, pentru trasportarea la spital, informează Mediafax.

Copilul de trei ani şi jumătate, din Rusu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost transportat miercuri după-amiaza, cu un elicopter SMURD, la o clinică de specialitate din Târgu Mureş, după ce a căzut de pe tractorul condus de tatăl său, care a fost lovit din spate de un microbuz.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 17, la intrare în localitatea Rusu Bârgăului. Tractorul condus de tatăl copilului circula regulamentar pe marginea drumului, însă micuţul se afla aşezat pe aripa tractorului, fără să fie asigurat.

Potrivit poliţiştilor care au intervenit în zonă, microbuzul înmatriculat în judeţul Timiş care circula pe acelaşi sens cu tractorul, a vrut să îi depăşească, însă şoferul nu a reuşit să se încadreze şi să efectueze manevra în timp util, a tras de volan şi a lovit din spate tractorul.

În urma accidentului copilul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe aripa utilajului agricol, pierzându-şi cunoştinţa. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supraviţuire ale copilului.

„La locul accidentului a intervenit echipajul de Terapie Mobilă Intensivă al Serviciului SMURD Bistriţa-Năsăud, care i-au acordat primul ajutor copilului. Întrucât starea acestuia era foarte gravă, medicii au solicitat sprijinul elicopterului SMURD de la Târgu Mureş care l-a preluat pe copil după ce acesta a fost stabilizat şi l-a transportat pentru investigaţii de specialitate la Târgu Mureş”, a declarat purtătorul de cuvânt al al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Timp de o jumătate de oră cât elicopterul SMURD a preluat copilul, iar poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului, circulaţia pe Drumul Naţional 17 a fost blocată.

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

Catalunia is not Spain and Buzău iz not Moldova

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, pregătește încă o lovitură de campanie electorală: înfrățirea clubului Gloria Buzău, recent promovat...
Ultima oră
Pe aceeași temă