7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn copil de șapte ani şi alți doi bărbați, BLOCAȚI pe Dunăre...

Un copil de șapte ani şi alți doi bărbați, BLOCAȚI pe Dunăre de o furtună. Cum au fost salvați

Un copil de șapte ani și alți doi bărbați au rămas izolați pe o insulă de pe Dunăre, din cauza valurilor puternice. Cei trei au fost salvați, joi seară, de către polițiștii de frontieră mehedințeni, informează Mediafax.

Cei doi bărbați, împreună cu nepotul unuia dintre ei, în vârstă de șapte ani, plecaseră la pescuit, pe Dunăre, joi dimineață, dar din cauză că în timpul zilei s-a produs o furtună puternică pe fluviu, aceștia nu s-au mai putut întoarce la mal cu ambarcațiunea proprie, astfel că au rămas izolați în Ostrovul Golu, la kilometrul fluvial 942, la un kilometru în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF)Mehedinți, marţi seară, în jurul orei 20.00, unul dintre bărbați a sunat la 112 cerând ajutor.

“În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu. Deşi valurile şi obstacolele aflate “între ape”(bucăţi de lemne şi bolovani) au îngreunat mult acostarea ambarcaţiei, echipajul Poliţiei de frontieră a reuşit să ajungă la locul unde se aflau cei trei severineni”, se mai arată în comunicatul STPF Mehedinți.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit băiatului şi celor două persoane adulte veste de salvare şi i-au transportat în siguranţă pe malul românesc al Dunării.

Nici cei doi adulți, și nici băiatul nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă